Vesna Pešić: Bruka i sramota ako Tadić postane premijer

Izvor: BKTV News, 30.Maj.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesna Pešić: Bruka i sramota ako Tadić postane premijer

Sociolog i samostalna poslanica Vesna Pešić ocenila je u sredu da predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, kao gubitnik predsedničkih izbora, ne može da bude novi premijer, naročito ako se ima u vidu kako je vodio zemlju dok je bio predsednik.
Na skupu neformalne organizacije Politički forum, Pešić je rekla da bi, ukoliko Tadić postane novi premijer, to bila 'bruka i sramota' za Srbiju jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << on i dok je bio predsednik, obavljao gotovo svu vlast u zemlji i bio 'i premijer i tužilac i sudija i sve'.
'Mi smo jedina zemlja na svetu koja hoće da se zove demokratska i koja ima predsednika koji je izgubio izbore a kome se sutra nudi više funkcija - premijera. I ne samo to, nego je on tu funkciju obavljao katastrofalno, a i dalje mu se to nudi', rekla je ona.
Pešić je rekla da je u Srbiji za vreme vlasti Demokratske stranke došlo do promene političke filozofije, po kojoj su izbori nepotrebni i po kojoj se unapred zna ko može da pobedi na izborima a ko to ne može.
Ona je političke stranke u Srbiji uporedila sa kriminalnim klanovima i interesnim organizacijama koje dele uticaj na tržištu a njihove vodje sa vodjama bandi, dok je predsednika DS-a Borisa Tadića, iz te perspektive, uporedila sa nekadašnjim čikaškim mafijašem Alfonsom Kaponeom, iz prve polovine 20. veka.
Izvor: Agencije
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.