Mićunović podržao listu ”Boris Tadić - Ajmo ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2022, 19:46

Mićunović podržao listu ”Boris Tadić - Ajmo ljudi"

Jedan od osnivača Demokratske stranke i njen prvi predsednik nakon obnavljanja stranke Dragoljub Mićunović danas je svojim potpisom podržao listu za republičke izbore ”Boris Tadić - Ajmo ljudi” i listu za izbore u Beogradu ”Duško Vujošević - Boris Tadić - Ajmo ljudi”.

Mićunović je naveo da je podržao ovu listu, jer kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ona okuplja ne samo njegove stare prijatelje, već i nove ljude i one koji razumeju politiku na način na koji je on razumevao čitav svoj politički život, saopšteno je iz Demokratske stranke.

''Politika je bila želja da napravimo jedno uljudno i pristojno društvo, zasnovano na pravilima, institucijama, uzajamnom poštovanju i demokratskoj utakmici. Umesto toga, danas politika postaje sve više borba isključivo za vlast”, naveo je Mićunović.

On je dodao da je i na drugim listama pokušao da nađe zrno politike koja bi mogla da mobiliše glasače, ali da nije uspeo.

”Nalazio sam ono što apsolutno nije politika, već je jedna plemenska isključivost sa nultom tolerancijom i mržnjom. A politička utakmica bez tolerancije je nasilje. Zastrašujući je manir da ako nisi sa mnom, onda si moj najveći neprijatelj. Potreban nam je dijalog u kom se strane uvažavaju i koji je pitanje argumentacije, a ne moći”, dodao je Mićunović.

”Ja sam malo starinski čovek, ne volim izdaje i prevrtače. Kada je stranka u koju sam duboko razočaran na čelo dovela razne ljude koji sa demokratijom imaju nesporazum i kada sam video ko će da vodi te liste, da se mešaju različite ideologije i vrednosti i da je jedina politika samo smena ove vlasti, zapitao sam se šta to znači. Videli smo u politici razne gluposti, ali takva nas neće daleko odvesti.”, upozorio je Mićunović.

On je dodao da je ovu koaliciju podržao jer veruje da će ova grupa ljudi uspeti da vrati u srpski javni prostor pristojnost, argumentovan dijalog, uzajamno poštovanje i da ukloni mržnju.

''Demokratija je u užasnoj krizi i propada ne samo zbog svojih neprijatelja, nego i jer nema dovoljno prijatelja”, zaključio je Mićunović.

Podršku ovoj listi potpisom su danas zajedno sa Mićunovićem dali i predsednik Socijaldemokratske stranke i nosilac republičke liste Boris Tadić, košarkaški trener i nosilac beogradske liste Duško Vujošević, potpredsednik Socijaldemokratske stranke i kandidat za premijera koalicije ”Ajmo ljudi” Goran Radosavljević i general u penziji Sreto Malinović, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mićunović podržao listu "Boris Tadić - Ajmo ljudi'': Potreban nam je dijalog u kom se strane uvažavaju i koji je pitanje argumentacije, a ne moći

Izvor: Blic, 27.Feb.2022

Jedan od osnivača Demokratske stranke i njen prvi predsednik nakon obnavljanja stranke Dragoljub Mićunović danas je svojim potpisom podržao listu za republičke izbore ”Boris Tadić - Ajmo ljudi” i listu za izbore u Beogradu ”Duško Vujošević - Boris Tadić - Ajmo ljudi”.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.