Izvor: MC Bor, 07.Nov.2013, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik E-stav reloaded vređa topioničare od kojih prima debelu platu!

Bor, 7. novembar
Samostalni sindikat, Sindikat Nezavisnost RTB Bor – TIR
RESORNIM MINISTARSTVIMA: RUDARSTVA I MINISTARSTVU ENERGETIKE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE,
POSLOVODTSTVU  RTB-A, ZAMENICIMA GENERALNOG DIREKTORA, ŽIKI PETROVIĆ I MIRJANI ANTIĆ     
(Redakcija je, u dogovoru sa autorima, radila na delimičnoj stilskoj redakturi teksta)  
Radnici topionice i rafinacije  nazvali  su  Samostalni i sindikat Nezavisnost kako bi nas obavestili da u RTB-u Bor, u direkciji, na četvrtom spratu, sedi  čovek kako rekoše ,,Jak na snagu i jak na platu i rođen za rad na plamenoj peći kome ne treba kupatilo jer ga i sam nema na četvrtom spratu RTB-a“. Njegov  posao je da ima ,,E-stav reloaded i da se ruga radnicima topionice i rafinacije“  koji leti na plus 40 stepeni pored plamene peći zarađuju krvavo platu pod najgorim ekološkim  uslovima . Oni „crnče“ za sve te koji sa visine gledaju na zahteve  radnike koji bi još i kupatila pa i toplu vodu. Taj i takav ismejava radnike topionice i rafinacije dodvoravajući  se bivšem topiničaru i novopečemom rudaru koji je plasirao bruku od informacije da se za kupanje troši 24.000  kubika vode mesečno, a još žalosnije za one neupućene intelektualce i stručnjake koji su mu poverovali želeći da i oni zatvore kupatila. Sreća je što je takva odluka opozvana. Taj i takav provocira jedine sindikate koji imaju smelosti da se suprostave bahatom ponašanju pojedinaca  koji, odsutni od stvarnosti i realnog života, izgovaraju besmislenost kako sindikati za radnike hoće olimpijski bazen. Međutim, istina je, kad već žele da znaju, u „betonskoj napravi“ sa vodom iza Sportskog centra. Jedni je iz milošte zovu ,,jezerce,, a oni drugi ,,bara,, jer Ona je odnela desetine miliona dinara. Ona je ta koja „vredi“ možda kao i nekoliko olimpijskih  bazena. Dobro je što se neki  direktor-genijalac nije setio da tu šalje radnike na kupanje?
RADNICIMA TOPIONICE I RAFINACIJE KOJI NEMAJU RAČUNAR DA ČITAJU E- Stav reloaded, ALI ZATO  RESORNIM MINISTARSTVIMA DOSTAVLJAMO FOTOKOPIJE E –STAVA  ZAPOSLENOG RADNIKA U DIREKCIJI RTB KOME JE OVO, IZGLEDA,  RADNA OBAVEZA KOJOM  OMALOVAŽAVA TOPIONIČARE ČIJIM  TEŠKO ZARAĐENIM DINAROM LEPO ŽIVI U NIČIM ZASLUŽENOJ UDOBNOJ FOTELJI.
Problematika tekuće proizvodnje i troškova poslovanja u RTB-u BOR Grupa svakako treba da obuhvati učinak ovakvih radnika. U TIR-u  se zahteva da inženjeri radnici vrednuju mesečne učinke  zato i mi zahtevamo da nam vrednujete rad i rezultate rada i opis radnog mesta sa koga se  putem E-stav reloaded omalovažavaju radnici u koje se svi zaklinjemo. Koliki je doprinos ovog radnika u tonama bakra? Topionici je potrebna radna snaga ,,Cu stav,, je mnogo značajniji i na njemu počiva i rudarstvo i metalurgija u Boru.
7.11.2013.   ODBOR SINDIKATA NEZAVISNOST TIR-a  I ODBOR SAMOSTALNOG SINDIKATA TIR-a BOR

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.