Svetski dan divljih životinja u borskom Zoo-vrtu

Izvor: MC Bor, 05.Okt.2012, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan divljih životinja u borskom Zoo-vrtu

Bor, 5.oktobar
Autor: M.P.
Protekla dva dana u Zoološkom vrtu Bor obeležen je Svetski dan divljih životinja edukativnim i kreativnim radionicama. Učenici Osnovne škole „Dušan Radović“ imali su javni čas o divljim životinjama i njihovoj zaštiti. Đaci viših razreda slikali su na temu „Životinje ZOO vrta Bor“, a najbolji su nagrađeni neobičnim nagradama. Za prvo mesto, Milan Gergić i Branislav Nikolić, za svoju sliku škotskog ponija dobili su zeca Mimi i 1000 dinara. Drugoplasirana Jelena Šuput osvojila je trajnu besplatnu kartu i 500 dinara, a treća nagrada, reketi za igru i 200 dinara, pripali su Katarini Ranđelović. Sladjana Savić, sekretar Zoo- vrta Bor, za Medija centar izjavila je da je prvog dana programa, kada je bio besplatan ulaz, životinje posetilo preko 5.000 ljudi i pozvala decu da dođu i 12. i 13. oktobra kada će požarevački „Bambi“ promovisati nove proizvode.
Svetski dan divljih životinja u programu je i Ekoloških dana Bora 2012. Organizacija Svetskog dana divljih životinja bila je poverena  ZOO vrtu Bor, OŠ “Dušan Radović“,  Kancelariji za zaštitu životne sredine i Mladim istraživačima Bora.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.