Strašno: 36 krava u Novom Koritu crkava od žeđi

Izvor: MC Bor, 05.Sep.2012, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strašno: 36 krava u Novom Koritu crkava od žeđi

Bor, Knjazevac, 5. septembar
Autor: B.F.
Neverovatno: Mirjana Petrović, jedini farmer u selu Novo Korito, Opština Knjaževac, pozvala nas je danas oko 13 sati i kroz plač obavestila da njenih 36 krava od jutros nema ni kap vode. Voda iz seoskog vodovoda zbog zalivanja bašta i slabe izdašnosti izvorišta ne može da dođe do njenog domaćinstva, a česma u centru sela je – pod ključem. Neko je vodu “zaključao”, kako i zašto Mirjana ne može da objasni. Nema, kaže, razumevanja ni u Mesnoj zajednici, pa ni Opštinskoj upravi koju je danas zvala i molila za pomoć.
-Sama sam sa ostarelom majkom i ćerkom koja je završila Gimnaziju i sada mi pomaže na farmi. Ukoliko stoka pocrka od žeđi, bolje i mene da nema. Od čega ćemo da živimo, a godinama se mučimo da stvorimo stado.  U selu mi kažu kako se bogatim, pa mi očigledno zavide. Možda je i nešto drugo u pitanju. Najvažnije je da se neko zainteresuje i pomogne, sve ostalo je manje bitno. Iz Opštine su mi savetovali i da potražim novinare, pa neka se zna kakvi smo i koji smo-priča uzbuđenim glasom Mirjana.
Ovaj tekst objavljujemo kako bi se zaista našao neko odgovoran i sprečio stradanje krava, što bi bilo krajnje sramno i nehumano.



Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Najnovija vest: Krave žedne jer u Novom Koritu nema vode

Izvor: MC Bor, 05.Sep.2012

Bor, Knjaževac, 5. septembar. Povodom vesti da 36 krava sa farme Mirjane Petrović u Novom Koritu, opština Knjaževac, “crkava od žeđi” dobili smo odgovor iz seoske Mesne zajednice, gde su nam rekli da žeđ traje od juče ujutru. Glavni problem je nedostatak vode u svim izvorištima, jer  su...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.