Izvor: MC Bor, 05.Avg.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SABOR FORUMAŠA U KRIVELJU POSETILO 1.500 građana

Bor, Krivelj 04.08.2014.
 
Drugi Sabor forumašna “Zakopano blago 2014” u Velikom Krivelju okupio je 1.500 ljudi iz ovog kraja,

al i iz inostranstva. Priređena je izložba starih vlaških jela, pokazano je ispriranje zlata, nastupula su kulturno-uzmetnička društva iz Krivelja i Bučja, đaci  osnovnih škola “Dušan Radović” i “Đura Jakšić” izveli su svoj program, održan je narodni višeboj. Za svakoga je bilo ponešto lepo i zanimljivo, a i vreme je poslužilo.

-Cilj je ostvaren: stigli su forumaši na lice mesta, u centar Krivelja. Više nismo samo virtuelni poznanici i prijatelji, od danas smo i stvarno zajedno. Već sutra ćemo obići znamenitosti borskog kraja. Najlepše je kad smo za istim stolom i kad se gledmao u oči. Imamo dosta toga zajedničkog , a druženje nastavljamo i narendih godina – rekao je novinarima Milan Bogdanović, glavni organizator i idejni tvorac ove manifestacije.
Bogdanović je pre tri dana stigao iz Beča gde radi više od tri decenije kako bi organizovao Sabor i već se 5. avgusta vraća na posao.

Deo aktivnosti na Saboru forumaša „Zakopano blago“ u Krivelju bio je posvećen deci. Likovna i književno-poetska radionica za učenike OŠ“Dušan Radović“ Bor i OŠ“Đura Jakšić“ Krivelj osmislile su i vodile Ivana Bogdanović – učiteljica i Ksenija Nećemer – bibliotekar, iz OŠ“Dušan Radović“ Bor kaja je bila jedan od organizatora manifestacije. Nakon kreativnog druženja i takmičenja u malom fudbalu, za decu je upriličeno takmičenje u pronalaženju „zakopanog blaga“. Deca su u seriji takmičenja dobijala po delić mape koja ih je odvela do „blaga“. Nagradu je osvojila ekipa „Lavovi“ koja je bila najuspešnija u takmičenju. U sportskoj sali škole održan je kulturno-umetnički program na kome su dodeljene nagrade najuspešnijim literarnim stvaraocima sa književno-poetske radionice koju je vodio književnik Bratislav Petrović-Braca. Učenici odeljenja 4.-1 OŠ“Dušan Radović“ Bor predstvili su svoje poetske radove, koji su nastali u toku ove školske godine i koji će biti objavljeni u septembru.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.