Održana dvadesetšesta sednica Opštinskog veća

Izvor: Bor030.net, 01.Apr.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana dvadesetšesta sednica Opštinskog veća

Članovi Opštinskog veća Skupštine opštine Bor održali su danas dvadestšestu sednicu. Na Dnevnom redu našlo se dvanaest predloga odluka koje će biti prosleđene odbornicima lokalnog parlamenta na razmatranje.

Između ostalog opštinski “većnici” usvojilu su predloge odluka o razrešenju i imenovanju vršilaca dužnosti direktora javnih preduzeća Vodovod i Toplana.

Za VD direktora JKP “Toplana” >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << predložen je Darko Milićević, dok je za mesto vršioca dužnosti direktora “Vodovoda” predložen Zoran Marković.

Predsednik Opštine Bor Živorad Petrović istakao je da je poslovanje ova dva preduzeća izuzetno loše i da je neophodno izvšiti određene promene. Od novih direktora se očekuje da stabilizuju preduzeća, smanje troškove i povećaju prihode kroz bolju naplatu svojih usluga.

Obzirom da je za Dan opštine ponovo vraćen 3. oktobar, odlučeno je da se nagrada koju svečano dodeljuje lokalna samouprava preimenuje sa “Đurđevdanska” u “Oktobarska”.

Razmatrani su i usvojeni predlozi odluka o reorganizaciji Opštinske uprave, predlog o određivanju matičnih područja opštine Bor, usvojen je predlog odluke o razrešenju VD direktora Doma zdravlja, a data je i saglasnost na Statut Javnog preduzeća za izgradnju i eksploataciju regionalnog vodosistema „Bogovina“.

Sednica Skupštine opštine Bor na kojoj će se odbornici izjasniti o ovim predlozima odluka zakazana je za 8. april.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.