“Nišlijska mehana” pobednik pete srpske roštiljijade

Izvor: MC Bor, 06.Avg.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Nišlijska mehana” pobednik pete srpske roštiljijade

Bor, Knjaževac, 6. avgust
Foto: Slobodan Ranđelović, Medija centar Bor
Vrhunski roštilj-majstori iz cele Srbije pokazali su, minulog vikenda, umeće na Petom takmičenju u pripremanju jela od mlevenog mesa u Knjaževcu. Glavni domaćin, Selibor Saša Stanković, prvi knjaževački i srpski majstor roštilja, potrudio se da ova vredna manifestacija bude praznik i nesvakidašnji doživljaj za mnogobrojne goste. Gustirale su se u izobilju pljeskavice, “tamanili” ćevapi i medaljoni od mesa. Najboljima su uručeni pehari i medalje. „Nišlijska mehana” proglašena je za sveukupnog pobednika ponevši šampionsku titulu. Najbolji roštilj majstor je Saša Milojević iz Sokobanje iz firme “Kokan i sin”, dok je u kategoriji najuspešnijih ugostiteljsko-turističkih škola prva škola iz Beograda, vlasnika Miloja Piljevića.
-Svača čast Leskovčanima, ali naše takmičenje je na vrhunskom nivou i sa prvorazrednim žirijem i poznatim i priznatim majstorima svog zanata.  Trudili smo se i da organizacija bude na najvišem nivou. Jer, ovo je i doprinos turističkoj ponudi jedne od najatraktivnijih srpskih destinacija, opštine Knjaževac i Stare planine- izjavio je Milan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac koji je i otvorio Petu roštiljijadu.
Opširniju reportažu sa ove zanimljive i jedinstvene manifestacije objavićemo u narednom broju “Novih knjaževačkih novina”.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.