NAJBOLJI STUDENT DOBIO NAGRADU FAKULTETA I POSAO U SRBIJA ZIĐIN KOPER

Izvor: TimockeVesti.net, 13.Mar.2024, 17:04

NAJBOLJI STUDENT DOBIO NAGRADU FAKULTETA I POSAO U SRBIJA ZIĐIN KOPER

Beograd – Bor, 13. mart – U prisustvu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović i brojnih gostiju, među kojima i predstavnika Srbija Ziđin Koper, danas je na svečanosti povodom 78 godina postojanja i rada Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu Urošu Laziću uručeno priznanje kao najboljem studentu master akademskih studija u okviru rudarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << odseka. Uroš Lazić je odmah po odbrani master rada na temu „Model za određivanje performansi kamionskog transporta sa pogonom na litijum-jonske baterije“ potražio posao u Srbija Ziđin Koper i – dobio ga.
– Kompanija je svojevremeno organizovala prezentaciju projekta „Campus Recruitment“ na fakultetu i tako sam zapravo saznao sve o kineskom Ziđinu i o uslovima za posao u Boru. Dopala mi se ideja rezervacije radnog mesta odmah po diplomiranju, ali i ostale stvari koje su bile obuhvaćene ponudom, poput obezbeđenog smeštaja. To je meni bilo veoma važno, jer sam rodom iz Raške. Naravno, na odluku da prihvatim posao uticala je i činjenica da je reč o ogromnoj rudarskoj kompaniji gde mogu mnogo da naučim. Master rad odbranio sam u septembru prošle godine, a počeo da radim 1. novembra. Prošla su, dakle, četiri meseca otkako sam u Boru i mogu vam reći da sam baš zadovoljan – kaže mladi Raščanin.
Foto: Srbija Ziđin Koper Pre nego što se uopšte odlučio na takav korak, Uroš Lazić konsultovao je profesore da li da se zaposli u Srbija Ziđin Koper u Boru i dobio savet da obavezno prihvati ponudu kompanije, jer je budućnost rudarstva u ovom gradu zagarantovana, a i plata je u rangu docenta Univerziteta u Beogradu.
Danas Uroš Lazić radi kao rudarski inženjer na površinskom kopu „Veliki Krivelj“, u jednom od četiri rudnika u sastavu Srbija Ziđin Koper.
– Najbolji student master akademskih studija u školskoj 2022/2023. odlučio je da profesionalnu karijeru gradi u Srbija Ziđin Koper i to je činjenica koja me posebno raduje. Ne sumnjam da će mladi Lazić opravdati ugled Rudarsko-geološkog fakulteta i doprineti održivom razvoju rudarstva u Boru – rekao je generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodžu.
Foto: Srbija Ziđin Koper Uz primenu najsavremnijih tehnologija i metoda eksploatacije rudarstvo može da bude održivo, smatra mladi Lazić. – Rudarstvo ima budućnost. Čovečanstvo se brzo razvija i napreduje, potrebe za osnovnim materijalima i retkim metalima i nemetalima su velike, a i potrošnja stalno raste. Rudarstvo je odgovoran posao, sebe smatram odgovornim čovekom i nadam se da ću kao najbolji student zaposlen u najboljoj kompaniji moći da doprinesem održivom razvoju ove privredne grane – kaže on.
Kao najstarija i najviša obrazovna i naučna institucija u Srbiji, ali i vodeća u svojoj oblasti u ovom delu Evrope, Rudarsko-geološki fakutet u Beogradu je tokom 78 godina postojanja odškolovao generacije vrhunskih stručnjaka koji su dali nemerljiv doprinos razvoju Srbije. – To je vaš najveći uspeh, jer Srbija danas ne bi izgledala isto bez kadra koji se školovao na RGF-u. Zbog toga čestitam od srca profesorima i studentima za uspehe postignute i na obrazovnom i na naučnom planu – kazao je generalni direktor Srbija Ziđin Koper Ću Guodžu.
​​​​​​​​​​G. Tončev Vasilić
Članak NAJBOLJI STUDENT DOBIO NAGRADU FAKULTETA I POSAO U SRBIJA ZIĐIN KOPER se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Uroš Lazić, najbolji student RGF-a, dobio nagradu fakulteta i posao u Srbija Ziđin Koper

Izvor: Bor030.net, 13.Mar.2024

U prisustvu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović i brojnih gostiju, među kojima i predstavnika Srbija Ziđin Koper, danas je na svečanosti povodom 78 godina postojanja i rada Rudarsko-geološkog fakulteta...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.