Ministre Raduloviću, ne može Vam niko ništa!

Izvor: MC Bor, 04.Dec.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministre Raduloviću, ne može Vam niko ništa!

Bor, 4. decembar
Autor: M.C.
foto: Telegraf

Kako je država od 2010. mogla da potpomaže gradnju metalurških pogona u RTB Bor bez ekonomske analize i isplativosti projekta-bilo je prvo pitanje voditeljke današnjeg “Kažiprsta” B-92 ministru privrede Saši Raduloviću.
-Ranije su bile opstrukcije, iz firmi nisu dostavljali podatke, zloupotrebljavani su mediji, politika je bila iznad svega, sada krećemo u ozbiljan posao, moramo da se izvučemo iz “živog blata”, korupcija je uništila privredu. To se sve odnosi i na RTB Bor, gde do sada nismo stigli od silnih problema da kontrolišemo šta se i kako radi u toj kompaniji. Tek juče je stručni tim Ministarstva privrede stigao u Bor da reši pitanje Lične karte preduzeća. Jeste, poslali su oni podatke, ali je to loše urađeno. Račun mora da bude strogo čist, neophodno je trenutno stanje, da se vidi gde su bacane pare. Proverićemo poslovanje poslednjih pet godina. Nedomaćinsko poslovanje više niko neće da trpi. Zato što se nije domaćinski radilo i poslovalo stigli smo gde jesmo, što je najdirektnije uticalo na standard građana.Vodila se katastrofalna politika, tako da sad plaćamo cenu neodgovornom ponašanju. Ispitaćemo nenamenska trošenja, sve dolazi pod lupu. U državne agencije “uvukle” su se stranke, katastrofa jedna. Nećemo popustiti, radiće se po zakonu ili nikako drugačije. Ko upravlja tim preduzećima, pa i Borom? Rečju, mora se sve promeniti, raspustiti i postaviti privatizacioni upravnici. To nas čeka već ovog meseca. Isto je i sa javnim preduzećima. Iz RTB poslali su ličnu kartu bez popisa imovine, nema nigde njihovog domaćinskog poslovanja…Taj problem sa RTB je “prelomljen”, održano je više razgovora, bili smo i kod prvog potredsednika Vlade. Šta će biti ako se ugasi Fond za razvoj, kako će RTB vratiti uzeti novac? Neće se ova institucija gasiti, menja će se samo politika. Fond će se ubuduće baviti strateškim pitanjima, a to nije veliki broj preduzeća…. Posebna je nevolja što je (tu je možda i RTB) zaduženost veća od cele imovine. Naša realnost je sumorna. Lično mi ne trebaju glasači, i zato ću se boriti koliko god mogu više…
Dok je jutros oko 10 sati ministar Radulović govorio u “Kažiprstu” stigla je vest da se u Rudnicima bakra Bor (RBB) okupljaju radnici kako bi “branili lik i delo Blagoja Spaskovskog”. U stvari, oni navodno štite RTB od “zlih ljudi” koji ne vole Bor i koji ne žele dobro radničkoj klasi.
Reklo bi se, još jedno čudo neviđeno, ili VEĆ VIĐENO u režiji Spaskovskog  kome “ne može niko ništa” i poslušnika koji – čast pojedincima – debelo naplaćuju svoje mizerno podaništvo. Imaju radi čega da se bune, jer gazda im je mnogo gledao kroz prste i činio usluge koje bi u normalnim okolnostima bilo, pokatkad, i izvan zdravog razuma. Da ne detaljišemo. Takav smo mi narod, pogotovu suočen sa siromaštvom koje je proizvod istih tih bahatih gazdetina, što reče i ministar Radulović. Oni rasipaju narodne novce, narod s niskim standardom propada, država kao “Indijanac u civilizaciji”, samo je gazdama dobro. Oni su se politički toliko ispresvlačili da im jedino još preostaje, na primer – osnivanje rudarskih sindikata.  Što se RTB tiče, taj Rudarski sindikat, sad se još kako vidi, i jeste onaj pravi DIREKTORSKI kako smo i najavljivali od starta te smutne akcije.
Kada sledeće dve emisije “INSAJDEROVOG” serijala pojasne i dokažu kako su se trošile državne i narodne pare, hoće li odjekivati banjom i gradom bakra najpoznatija posleratna lokalna himna “Ne može nam niko ništa”, ili nemože mi, ili meni ne može niko ama baš ništa, kako se i događalo. Verujemo da neće. A misleći, pravdoljubivi i razumni svet  kome nije do takve pesme, mogao bi ministru Raduloviću zdušno da poruči: Ministre, samo napred, ne može Vam niko ništa!

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.