JEDAN ČOVEK U BORU NESMETANO „PROIZVODI“ URBANISTIČKI HAOS

Izvor: MC Bor, 15.Avg.2011, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDAN ČOVEK U BORU NESMETANO „PROIZVODI“ URBANISTIČKI HAOS

Bor, 15. avgust
Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dobilo je 5. avgusta ove godine pismo i dopunu predstavke za zaustavljanje ilegalne gradnje u gradu Boru i to od Ekološkog pokreta Bora. Objavljujemo veći deo pisma sa potpisom Miroslava Pajića.
Osnovano sumnjamo da postoji visoko sofisticirana korupcija u gradu Boru pri „obezbeđivanju“ dozvola za gradnju i preadatapciju građevinskih objekata i da se sve vrti oko istih ljudi, koji su se u ovom poslu izverzirali do neshvatljivih formi rada i stoga u gradu Boru (i njegovoj okolini) niču sve čudniji  POSLOVNI OBJEKTI, pa čak i crkve i to na potpuno neprihvatljivim mestima. Zato smo s pravom reagovali kao Ekološki pokret, ali nas otvoreno ignorišu, tako da se uzurpacija JAVNIH PROSTORA nastavlja uprkos tužbi i krivičnim prijavama, kao i nizu predstavki nadležnim ministarstvima i opštinskim organima.
Već smo vam prijavom ukazali na neregularnosti i osnovano sumnjamo u KORUPCIJU kod gradnje ADVOKATSKIH LOKALA i to na obodu u centralnom gradskom parku, Park muzeju, što smo vam i dokumentovali. Dali smo vam na uvid i tužbu Upravnom Sudu i Ustavnu žalbu Ustavnom Sudu, koje smo morali da uputimo ne bi li sprečili očigledne zloupotrebe, koje se prave radi ličnog bogaćenja, a mimo zakona i ustavnih normi i to drsko i bezskrupolozno. To još nije zaustavljeno.
Problem je što se gradnja i dalje nesmetano odvija i to uprkos svemu što smo preduzeli. Stoga smo se i Vama obratili. Pomoć  u tome je neophodna što hitnije, jer se ovde u Boru i dalje nesmetano gradi i radovi dvijaju i to na navedenim i još nekim dodatnim JAVNIM POVRŠINAMA. Pored centralnog gradskog parka, gradnja se nesmetano odvija i u parku preko puta osnovne škole „3. oktobar“, a i na Velikoj plaži „Borskog jezera“ i to, očigledno, na javnim površinama, koji su veoma dugo park prostori i sve izaziva čuđenje i gnev građana u čije ime i reagujemo, ovako kako smo do sada reagovali, predstavkama, žalbama i tužbama, a rezultata nema.
Sve se to najvećim delom vezuje, opravdano sumnjamo, za jednu te istu ličnost, za generalnog direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog, koji ovde vedri i oblači, ali i kao  Taj čovek ovde u Boru radi bukvalno šta hoće , te i dalje proizvodi urbanistički haos i niko ga u tome ne sprečava. On „ulepšava grad“, ali i dalje, kao  kao čovek iz senke, bitno utiče da se sve odvija po njegovim zamislima i uticaju, a naravno osnovano sumnjamo i iz razloga koristoljublja i to njegovog ličnog i ljudi oko njega. Drugo se objašnjenje ne može naći Otkuda najednom novac za to.
Mi smo sa naše strane preduzeli gotovo sve da ga u tome sprečimo i umanjimo „proizvodnju“ urbanističkog haosa dok se ne usvoji PROSTORNI PLAN OPŠTINE i Primorani smo stoga da od Vas zahtevamo da se sva dalja gradnja, koja je nelegalno i započeta, obustavi, jer se ona za sada nesmetano odvija, po ličnom nahođenju, a ne po planu. Znači, neophodne su HITNE MERE u formi privremen mere Suda kod kojeg su u toku postupci, jer ovakvo stanje je sada besmisleno, s obzirom da se gradnja i dalje nesmetano odvija i čak se otvaraju nova radilišta malih privrednih objekata po javnim prostorima. U sve ovo što smo vam izneli možete se uveriti i na licu mesta. Posebno smo ljuti na tužilaštvo, oni uopšte ne reaguju, čak i praštaju takve grehe i nepoštovanje zakonskih procedura...
Miroslav Pajić,
predsednik Ekološkog pokreta Bor,

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.