FORMIRANA KOMISIJA KOJA ĆE UPRAVLJATI FONDOM ZA LEČENJE DECE U BORU

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Okt.2023, 06:01

FORMIRANA KOMISIJA KOJA ĆE UPRAVLJATI FONDOM ZA LEČENJE DECE U BORU

Bor, 12. oktobar – Na poslednjoj Sednici Skupštine Grada Bora, doneta je odluka da se iz gradskog budžeta izdvoji značajna suma od 40 miliona dinara za ovu svrhu. Međutim, kako bi se ovaj mehanizam efikasno primenjivao, bilo je neophodno formirati posebnu komisiju koja će nadzirati i transparentno raspoređivati sredstva.
Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, izjavio je na konferenciji za novinare: „Pravilnik je donet, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << i formirali smo Komisiju sastavljenu od najstručnijih pojedinaca koje Grad Bor ima. Na čelu Komisije nalazi se doktorka Letica Petrijanović, a članovi su doktor Srđan Petrović, Snežana Milutinović, Ivan Stančulović i Slađana Nikolić. Svi članovi ove komisije su ljudi koji su posvećeni zdravlju i dobrobiti dece i omladine. Naša molba je bila da što pre počnu s radom, postave Pravilnik o svom radu i da njihov rad bude potpuno transparentan i dostupan javnosti.“
Jedan od ključnih aspekata ovog novog Fonda za lečenje maloletne dece jeste transparentnost. Gradonačelnik je takođe istakao: „Za budžet Fonda za narednu godinu, Komisija će dati predlog nakon detaljnog sagledavanja situacije i potreba naših sugrađana. Nema prepreka da se sredstva odvoje koliko god bude potrebno. Takođe, postoji otvoren račun za sve dobre ljude koji žele da doprinesu budžetu Fonda, kojim će upravljati Komisija. Na taj način, prevazići ćemo dosadašnje situacije prikupljanja novca na ulici, gde je bilo prikupljanja političkih poena i zloupotrebe dece.“
Zahtevi i dokumentacija za konkurisanje za sredstva iz Fonda za lečenje dece podnose se u Upravi Grada Bora. Nakon toga, Komisija će zasedati i na njihov predlog, gradonačelnik će doneti odluku o dodeli sredstava. Poslovnik o radu Komisije treba da bude usvojen do kraja sledeće nedelje, nakon čega će Komisija početi sa radom.
Fond je otvoren za uplate ne samo pravnih, već i fizičkih lica, a sva sredstva moći će da se koriste za šira prava nego što su predviđena fondom zdravstva, kao što su postavljanje dijagnoze, operacija, nabavka pomagala, lečenje u inostranstvu.
Članak FORMIRANA KOMISIJA KOJA ĆE UPRAVLJATI FONDOM ZA LEČENJE DECE U BORU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.