Borski zoo vrt posetilo više od 50.000 ljudi

Izvor: TimockeVesti.net, 08.Dec.2013, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borski zoo vrt posetilo više od 50.000 ljudi

Borski Zoološki vrt, jedan od četiri zoološka vrta u Srbiji, danas obeležava dve godine uspešnog rada, tokom kojih je vrt posetilo više od 50.000 ljudi.
Posetioci u borskom zoološkom vrtu mogu da vide višše od 100 žživotinja, odnosno 60 žživotinjskih vrsta, među kojima i neke veoma retke, a nedavno su rođena i tri lavića.
Menadžžment ovog javnog preduzeća je zadovoljan posetom, ali kažžu da jošš uvek mnogo mora da se radi na promovisanju.
"Za prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << dve godine imali smo višše od pedeset hiljada posetilaca, najvišše iz Bora, ali je i interesovanje turista iz drugih gradova, naročito šškolskih ekskurzija, bilo odlično. Nadamo se da će se taj trend nastaviti, a mi ćemo pojačati marketinššku kampanju, tako da privučemo ššto višše turista," rekao je Tanjugu direktor ZOO vrta Bor Borislav Milovanović.
Prema njegovim rečima u zoološkom vrtu ima više od stotinu životinja, a posebno je zanimljivo što su tu i tri prinove, tri lavića koji su još uvek zatvoreni sa majkom, ali će ovih dana biti odvojeni tako da će posetioci moći da ih vide.
Životinje su smešštene u objekte koji se potpuno uklapaju u prirodno okružženje, a kako bi bez probleme prežživele zimu, koja u Boru ume da bude veoma ošštra, u kućicama ima grejanja. Posebni uslovi predviđeni su za tropske žživotinje.
"ŽŽivotinje podnose ovu nisku temperaturu bez problema jer sve kućice imaju grejanje. Uz to, žživotinje koje su osetljivije na hladnoću smestili smo u objekte koji imaju bolje uslove za zimski boravak. Hrana je obezbeđena do proleća, a ona koja je kvarljiva se nabavlja sukcesivno, tako da smo potpuno spremni za zimu.", naglaššava Milovanović.
IZVOR B92

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.