Akademski klub – Pokret za novo doba

Izvor: MC Bor, 28.Apr.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akademski klub – Pokret za novo doba

Bor, 26. april – Osnovan Akademski klub Pokreta za novo doba koji će u naprednom periodu kroz razne tematske konferencije okupiti mlade i obrazovane ljude, kao i stručnjake iz različitih oblasti sa ciljem da, predstavljanjem njih kao predavača, afirmiše njihovo stečeno znanje koje će imati uticaj na poboljšanje uslova života u lokalnoj zajednici.
„S obzirom da znamo da je nivo znanja u opadanju, suština kluba i celog programa ogleda se u davanju značaja znanju i pobedi >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << nad rijaliti najezdom“- izjavio je predsednik kluba, dr Ljubiša Bučanović, diplomirani inženjer mašinstva.

Na ovoj prvoj tematskoj večeri o upravljanju turističkim prostorom u opštini Bor, odnosno destinacijskom menadžmentu, govorio je master u turizmu i hotelijerstvu, Nikola Štrbac.

O turističkim potencijalima Bora i promociji novim pristupom uz pomoć savremene tehnologije govorio je i prijatelj pokreta, Dalibor Doberšek, inače vlasnik turističke agencije. Prisutni su imali prilike da razgledaju panoramske tačke Bora putem VR naočara preko kojih korisnik stiče utisak kao da leti iznad područja.

Sveukupni zaključak ovog skupa je da na ovom prostoru postoje potencijali za razvoj turizma, ali da svi oni nisu u dovoljnoj meri valorizovani. Najviše su valorizovane hidrološke i geomorfološke vrednosti opštine Bor, te je zbog toga neophodno formirati preduzeće koje bi upravljalo tim prostorom, gde bi se planskim akcijama stvorili uslovi za nesmetani razvoj turizma, koji bi bio održiv, ekonomski isplativ i ekološki prihvatljiv.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.