Bogoljub Karić: Dinkić hteo da me ubije

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2013, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogoljub Karić: Dinkić hteo da me ubije

Nekadašnji vlasnik Mobtela i jedan od najtraženijih srpskih begunaca Bogoljub Karić optužio je odlazećeg ministra finansija Mlađana Dinkića i vlasnika Grand kazina u Beogradu Austrijanca Martina Šlafa da su pokušali da ga ubiju zbog čega je pre sedam godina i morao da emigrira iz Srbije.

Smetao sam mafijašima: Bogoljub Karić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa suprugom Milankom  

"Dač mlađani Šulc (Mlađan Dinkić, pr. aut.), krenuo je zajedno s pojedinim političko-poslovno-medijskim moćnicima u neviđenu kampanju protiv mene, zajedno sa Martinom Šlafom, ponavljanjem identičnog scenarija koji je on sproveo u drugim zemljama, uključujući pokušaj moje likvidacije. Moje obezbeđenje i specijalne jedinice MUP-a sprečili su ove pokušaje i uhapsili napadača, koji je, nakon dva dana pritvora, pušten uz obrazloženje tadašnjeg ministra policije da je mentalno bolestan", tvrdi Karić u eskluzivnom intervjuu za beogradski "Nedeljnik" koji je navodno dao iz Bagdada gde, prema njegovoj tvrdnji, gradi veliki poslovno-stambeni kompleks.

  To su laži: Mlađan Dinkić

"Bio sam smetnja interesima mafijaških krugova u Srbiji, koji su pod zaštitom tadašnje vlasti i u saradnji sa svojim mentorom Martinom Šlafom ojadili privredu Srbije. Da bi preuzeli Mobtel i ostvarili svoje interese, jedini način bio je da me uklone iz Srbije kroz montirani krivični postupak", istakao je Karić.

S druge strane, odlazeći ministar finansija Mlađan Dinkić demantuje da stoji iza pokušaja Karićevog ubistva.

"Likvidacija mi ne bi pala ni na kraj pameti čak ni za najgoreg neprijatelja, a Bogoljub mi to svakako nije bio. Njegova žena sa kojom sam svojevremeno razgovarao to vrlo dobro zna", kazao je Dinkić.

 

Uskoro krivične prijave

Karić je najavio i da će uskoro podneti krivične prijave zbog Mobtela.

- Nadam se da je konačno došlo vreme da Dinkić više nije sveta krava u Srbiji i da će zakon važiti i za njega. Zbog insistiranja EU da se raščisti koruptivna pljačka i otimačina Mobtela podnećemo krivične prijave protiv svih učesnika u ovoj aferi i jednoj od najvećih pljački koja se desila u Srbiji. Dinkić bi morao biti priveden pravdi i mora odgovarati za uništenje srpskog bankarstva i privrede. Protiv njega smo pokrenuli više krivičnih prijava, koje do današnjeg dana leže u nečijoj fioci, a sakupili smo i mnogo materijala i snimaka koji jasno potvrđuju da su on i Martin Šlaf kreatori montiranog procesa protiv mene i mnogih drugih zloupotreba u Srbiji - navodi Karić.

  Martin Šlaf

I sagovornici "Vesti" kažu da je teška optužba Karića na račun lidera URS samo marketinški trik koji za cilj ima pripremu njegovog povratka u zemlju.

- Pa likvidiraju se predsednici država, a neće neki harmonikaš iz Peći. To su smešne stvari, ali u Srbiji je očigledno sve besmisleno, pa je moguće da optužbe za pokušaj ubistva prolaze kao dobar dan - kaže jedan od najcenjenijih srpskih policajaca Marko Nicović.

Prema njegovim rečima, apsurdno je da Karić iznosi ozbiljnu optužbu sada, a nije godinu dana koliko je njegov partija Pokret snaga Srbije participirala u toj istoj vlasti u kojoj je bio i Dinkić.

 

Nisam se video sa Tomom

Bogoljub Karić demantuje pisanje medija da se prilikom nedavne posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Rusiji tajno video sa njim.

- Sa Nikolićem se nisam video čak ni u Belorusiji, kad je Tomislav Nikolić postavio kamen temeljac za trgovinski kompleks Svetionik Minska, koji gradi BK grupa. Dragomir je bio na polaganju kamena temeljca, a ja sam bio u Sulejmaniji, u Iraku, zauzet drugim projektom - tvrdi Karić.

Hvalospevi Vučiću

- Sve ćemo uraditi da SNS podigne uništenu srpsku industriju na noge. Srbija mora biti ekonomski lider u regionu jer ima mlade kadrove neviđene pameti. Svake godine odlazi po jedan grad iz Srbije. To se mora zaustaviti. Svako ko može da obezbedi bar jedno radno mesto - heroj je danas. To će i biti najveći izazov za Vučića, ali mu za to treba velika pomoć svih dobronamernih ljudi koji mogu da pomognu razvoju srpske ekonomije. Vučić je odlično krenuo sa srpskom avio-kompanijom i kako naš narod kaže 'po jutru se dan poznaje' - kazao je Karić za beogradski "Nedeljnik".

- Karić na lukav način priprema javno mnjenje za svoj povratak, ali i pokušava da se opravda zašto je pre sedam godina s velikim novcem napustio zemlju. Da je zaista neko želeo da ga ubije, onda bi valjda protiv te ili tih osoba podneo krivičnu prijavu, a sva svoja saznanja ispričao policiji kako bi ga zaštitila. Ideja je da se vrati u velikom stilu i sada se priprema strategija za to - zaključuje Nicović.

I beogradski advokat, a nekadašnji koministar policije u Vladi Srbije Božo Prelević je sličnog mišljenja da je u pitanju strategija kako bi se Karić vratio u Srbiju.

 

U BK grupi bez komentara

"Vesti" su tokom jučerašnjeg dana bezuspešno pokušavale da stupe u kontakt sa nekim iz Karićevog okruženja. Direktorka BK grupe Ljubica Vukotić je odbila da bilo šta komentariše uz izvinjenje da se nalazi u inostranstvu, a u Pokretu snaga Srbije telefon je stalno bio zauzet.

- Skoro je pa izvesno da je ideja da se Kariću omogući da plati određeno jemstvo da se brani sa slobode i da onda na sudu dokazuje svoju krivicu. Činjenica je da je u njegovom slučaju mnogo toga urađeno pod veoma čudnim okolnostima. Uostalom, i optužbe su stigle tek kad je počeo da se bavi politikom, a ne u vreme kada su navodno ta dela i počinjena - kaže Prelević i dodaje da se država jako čudno ponašala i kad je reč o oduzimanju Astra banke.

- Ono što znam o slučaju te banke jeste da Karić ne može da bude odgovoran i da je u tom slučaju bilo "silovanja suda". Ali, takođe je i činjenica da je Interpolova poternica raspisana za njim tek pošto mu je neko došapnuo da napusti zemlju. U krajnjem slučaju, zaista bi bilo najbolje da se Karić vrati u zemlju i da se postupak protiv njega sudski okonča, a ne da dođe do zastarelosti što je takođe veoma realna opcija - ističe Prelević.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.