U NEDELJU POČINJE KUPALIŠNA SEZONA NA PLAŽI LIDO

Izvor: Kurir, 30.Jul.2010, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U NEDELJU POČINJE KUPALIŠNA SEZONA NA PLAŽI LIDO

BEOGRAD - Kupališna sezona na plaži Lido biće zvanično otvorena u nedelju, 1. avgusta, Velikom zemunskom regatom 2010. od Batajnice do plaže Lido i brojnim kulturno-umetničkim događajima, saopšteno je iz opštine Zemun.

U saradnji sa preduzećima "Zelenilo Beograd" i "Gradska čistoća", uređena je plaža i sportski tereni, a postavljena je i bina na kojoj će se održavati programi za najmlađe.

Uređenju Lida prethodilo je potpisivanje ugovora između opštine Zemun >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Vojske Srbije o postavljanju pontonskog mosta, za šta je opština obezbedila sedam miliona dinara.

O bezbednosti kupača brinuće ekipa od pet spasilaca, dežurni lekar i obezbeđenje, koji će dežurati svakog dana od 10 do 20 časova, dok će prelaz preko pontonskog mosta na plažu Lido biti besplatan za sve posetioce.

Gradska opština Zemun će do kraja septembra organizovati celodnevne turističko-rekreativne i multimedijalne program na plaži Lido.

U okviru Leta na Lidu realizovaće se i manifestacija "Dani Dunava 2010" sa brojnim kulturno-umetničkim programom, ugostiteljskim ponudama, s ciljem promocije rekreativnih, turističkih i ekoloških potencijala opštine Zemun i afirmacija Dunava, kao najznačajnije evropske plovne reke.

Lido je peščana plaža koja se nalazi na severnom špicu Velikog ratnog ostrva na reci Dunav, a ime je dobilo po Lidu u Veneciji.

U početku je bila divlja plaža, ali je vremenom postalo omiljeno kupalište Zemunaca i Novobeograđana, pa sad predstavlja alternativu mnogo popularnijem kupalištu na Adi Ciganliji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.