U Beogradu otkriven spomenik majoru Tepiću

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu otkriven spomenik majoru Tepiću

U Beogradu je otkriven spomenik Milanu Tepiću, majoru nekadašnje JNA, koji je poginuo na današnji dan 1991. godine, kada je sebe digao u vazduh zajedno sa skladištem u Bjelovaru, ne dozvoljavajući da padne u ruke hrvatskim snagama.

Spomenik, koji se nalazi na početku ulice na Dedinju koja nosi Tepićevo ime, otkrili su, uz najviše vojne počasti, njegova ćerka Tanja, sin Aleksandar i ministri za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Aleksandar Vulin.

"Ovaj spomenik ne ukazuje čast samo Tepiću i njegovoj porodici, nego čitavoj Srbiji", rekao je Đorđević.

On je konstatovao da je, zahvaljujući danas otkrivenom spomeniku, Srbija pravednija država "jer je odala priznanje junaku koji to zaslužuje i zaštitila istinu o čoveku koji je odlučio da ode u legendu".

Tepić je, naglasio je Đorđević, držao zadatu reč, služio je zemlju kojoj je položio zakletvu, i kad je shvatio da više ne može da odbrani kasarnu, digao je skladište u vazduh da oružje ne bi dospelo u ruke neprijatelju.

"Vojno skladište je digao u vazduh i ta eksplozija i danas odzvanja u našim srcima... Njegovo delo je veće od svih nas i nema načina da to premerimo. Njegovo delo je nemerljivo, žrtvujući svoj život sprečio je smrt nedužnih civila", rekao je on.

Đorđević je napomenuo da se takvi heroji ne rađaju svakoga dana, jer su ljudi kao Tepić "odredili karakter i sudbinu čitavog naroda".

Bista majoru Tepiću već postoji u ulici sa njegovim imenom, a novi spomenik, koji je na vidnom mestu, finansiralo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vulin nije odgovarao na pitanja novinara

Ministar Vulin nije govorio na ceremoniji, a svi pokušaji brojnih novinara da im, nakon završetka, odgovori na pitanja vezana za poreklo novca kojim je kupio stan ostali su bezuspešni.

Vulin, koji je pre izbijanja afere sa kupovinom stana, svakodnevno bio prisutan u javnosti i odgovarao na sva pitanja novinara, uključujući i ona koja nemaju veze sa resorom odbrane, sada komunicira sa medijima samo saopštenjima i izjavama koje objavljuje Ministarstvo.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.