Siniša Mali: Moja ostavka je moj lični čin!

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: "Moja ostavka je moj lični čin!"

Siniša Mali izjavio je danas da je ostavka na funkciju gradonacelnika Beograda njegov licni čin, te da sada ne želi da spekuliše kada će napustiti to mesto.

Gradonačelnik je izjavio, međutim, da njegova ostavka neće biti tema sutrašnje sednice Skupštine grada.

On, prenosi B92, nije želeo da odgovori na pitanje da li su tačne medijske spekulacije da će, nakon što i zvanično podnese ostavku na mesto gradonačelnika, otići na novu funkciju u Predsedništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbije.

On je potvrdio da će sednica Skupštine grada biti održana sutra, uz napomenu da njegova eventualna ostavka treba da bude njegov lični čin i da ona nema veze sa tom sednicom gradskog parlamenta.

Naime, gradonačelnik Beograda je na pitanje novinara da li zakazivanje sednice znači da on od sutra neće biti gradonačelnik, odgovorio: "Ja to nisam rekao. Ja sam rekao da će sednica Skupštine grada biti održana sutra, a teme su priložene u materijalima odbornicima".

Na pitanje kada će on biti tema, Mali je rekao da je "njegova ostavka njegov lični čin i da nema veze sa Skupštinom Grada i sednicom".

Upitan da prokomentariše da li ga novo radno mesto očekuje u Predsedništvu Srbije, gradonačelnik je odgovorio da ne treba spekulisati.

"Ja se svakoga dana bavim Beogradom", rekao je Mali.

Vučić: Mali odlazi sa mesta gradonačelnika Beograda tokom letnjih meseci (FOTO)

Predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 15. jun, u 10 časova 39. po redu sednicu Skupštine Beograda na čijem dnevnom redu će se, između ostalog, naći Predlog odluke o izmeni Odluke o pridruženom članstvu grada Beograda Asocijaciji gradova "Eurocities", kao i predlozi odluka o uspostavljanju saradnje između Beograda i Šangaja i Beograda i Moskve.

Odbornici će odlučivati o Predlogu odluke o usvajanju projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji grada, Predlogu programa suzbijanja ambrozije sa neuređenih površina, kao i o Predlogu odluke o o osnivanju Privrednog društva "Fajnal for".

Pred odbornicima je i Predlog rešenja o dodeli naziva parku na teritoriji Novog Beograda – Park Republike Argentine, kao i Predlog odluke o podizanju spomen-biste Vuka Bojovića.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o obezbeđivanju uslova za uređivanje, unapređenje i zaštitu građevinskog zemljišta i realizaciju srednjoročnih i godišnjih programa uređivanja građevinskog zemljišta, Predlogu odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, Izmenama i dopunama Odluke o postavljanju stanica za iznajmljivanje bicikala na teritoriji grada, Izmenama Odluke o Gradskoj upravi i Predlogu odluke o ukidanju Osnovne škole "Stari grad".

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, Predlog odluke o o javnim parkiralištima, o oglašavanju na teritoriji Beograda, kao i Predlog odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja u oblasti zaštite životne sredine koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada.

Na dnevnom redu biće i Predlog plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave opština Grocka, Palilula, Zvezdara i Voždovac, Predlog plana detaljne regulacije za proširenje tramvajske mreže na Novom Beogradu u zoni Depoa, kao i niz predloga odluka o izradi plana detaljne regulacije za pojedine delove grada.

Ceo Beograd će biti raj za bicikliste

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siniša Mali: Ostavka je lični čin

Izvor: Prva.rs, 14.Jun.2017

Mali je rekao da on neće biti tema sednice čije održavanje je zakazano za četvrtak, već da će teme biti odštampane na materijalu koji dobijaju gradski poslanici. Upitan kada će napustiti mesto gradonačelnika - za mesec dana, dva ili tri, Mali je rekao da sada ne bi o tome spekulisao.. Takođe,...

Nastavak na Prva.rs...

Siniša Mali: Ostavka je lični čin i neće biti tema sutrašnje sednice

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2017

Siniša Mali je za B92 izjavio da je ostavka na funkciju gradonačelnika Beograda njegov lični čin i da ona neće biti tema sutrašnje sednice Skupštine grada...Upitan kada će napustiti mesto gradonačelnika - za mesec dana, dva ili tri, rekao je da sada ne bi o tome spekulisao. Takođe, nije želeo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.