Protest studenata FPU: Razvalili kapiju da bi ušli na fakultet

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest studenata FPU: Razvalili kapiju da bi ušli na fakultet

Oko 50 studenata Fakulteta primenjenih umetnosti okupilo se jutros ispred zgrade fakulteta protestujući zato što ih fakultet uslovljava da plate 200.000 dinara kako bi upisali narednu godinu čak iako su dali sve ispite i ostvarili 60 ESPB bodova.

Ispred fakulteta dežurala je policija i privatno obezbeđenje fakulteta koji studentima nisu dozvoljavali da uđu u zgradu ako ne pokažu indeks sa upisanom godinom.

- Uprava nam ne dozvoljava da uđemo na fakultet, slušamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predavanja i polažemo ispite ako ne uplatimo 200.000 dinara. Mi smo jedini fakultet na kojem studenti koji očiste godinu i sve ispite daju u roku i dalje moraju da plaćaju školarinu - kaže jedna od okupljenih studentkinja.

Nakon što su dva sata ispred zgrade bezuspešno čekali da ih primi neko iz uprave fakulteta, studenti su razvalili kapiju koje je čuvalo obezbeđenje i ušli u dvorište fakulteta. Ubrzo ih je primio dekan, Vladimir Kostić, koji je, kažu studenti, najavio da će u sredu biti održan sastanak uprave fakulteta, predstavnika Ministarstva prosvete i studenata, na kojem će odlučiti kako da reše ovu situaciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.