Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti protestuju zbog školarine

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti protestuju zbog školarine

Oko 50 studenata Fakulteta primenjenih umetnosti okupilo se ispred zgrade fakulteta protestujući zato što ih fakultet uslovljava da plate 200.000 dinara kako bi upisali narednu godinu čak iako su dali sve ispite i ostvarili 60 ESPB bodova.

Ispred fakulteta dežura policija i privatno obezbeđenje fakulteta koji studentima ne dozvoljavaju da uđu u zgradu ako ne pokažu indeks sa upisanom godinom.

- Uprava nam ne dozvoljava da uđemo na fakultet, slušamo predavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i polažemo ispite ako ne uplatimo 200.000 dinara. Mi smo jedini fakultet na kojem studenti koji očiste godinu i sve ispite daju u roku i dalje moraju da plaćaju školarinu - kaže jedna od okupljenih studentkinja.

Reporteri "Blica" pokušali su da uđu u zgradu fakulteta, ali im je rečeno da može da ih primi samo dekan fakulteta koji je trenutno na razgovorima u Ministarstvu prosvete.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti FPU okončali protest

Izvor: S media, 09.Apr.2012

Oko 50 studenata Fakulteta primenjenih umetnosti koji su se danas okupili ispred zgrade fakulteta protestujući zato što ih fakultet uslovljava da plate 200.000 dinara kako bi upisali narednu godinu čak iako su dali sve ispite i ostvarili 60 ESPB bodova, oko 13.25 sati blokirali su Karađorđevu ulicu....

Nastavak na S media...

Studenti FPU probili kapiju

Izvor: B92, 09.Apr.2012

Beograd -- Deo studenata Fakulteta primenjenih umetnosti protestuje jer ih FPU uslovljava da plate 200.000 dinara da bi upisali narednu godinu, iako su dali sve ispite...Studenati FPU razvalili su kapiju pošto im policija i privatno obezbeđenje fakulteta nisu dozvoljavali da uđu u zgradu ako ne pokažu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.