Potpisan kolektivni ugovor u korporaciji PKB

Izvor: Blic, 02.Feb.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan kolektivni ugovor u korporaciji PKB

U poljoprivrednom kombinatu (PKB) danas su predstavnici dva reprezentativna sindikata potpisali kolektivni ugovor o radu sa direktorom korporacije Rajkom Mandićem. Svi prisutni konstatovali su da će ovaj ugovor biti u korist svih zaposlenih ali i poslodavca i izrazili zadovoljstvo, što je takav akt konačno potpisan nakon 10 godina.

Kolektivni ugovor o radu potpisali su Predsednici Samostalnog sindikata i Sindikata "Nezavisnost” u PKB-u, Milisav Đorđević i Nikola Lazić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa direktorom korporacije.

- Ugovor je temelj za dobru budućnst - rekao je direktor Mandić.

Na izradi kolektivnog ugovora predstavnici zaposlenih i menadžment radili su oko godinu i po dana.

- Pre svega mislimo na dobrobit firme i radnika, ali moram da napomenem da nismo u potpunosti zadovoljni ugovorom - rekao je predstavnik Samostalnog sindikata Milisav Đorđević.

Nikola Lazić predstavnik sindikata ”Nezavisnost” kaže da sindikalci nisu zadovoljni visinom plata, ali zakon je ispoštovan i saradnja sa kolegama i menadžmentom je bila korektna.

- Najteže je bilo definisati raspodelu zarada. To je išlo teže jer je fond korporacije mali - rekao je Nikola Lazić.

Potpisivanju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Beograda Živorad Andjelković, član gradskog veća Miroslav Čučković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.