Počela rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

Izvor: Blic, 10.Avg.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić i glavni gradski urbanista Milutin Folić obišli su radove u Ulici Vuka Karadžića, čija je rekonstrukcija počela danas i trajaće narednih 120 dana.

Gradonačelnik je rekao da će ta ulica biti pretvorena u pešačku zonu, te da potom slede radovi u Zmaj Jovinoj ulici, za koju će projekat biti završen do kraja ove godine.

Radove u Vuka Karadžića, dodao je Mali, rade gradska preduzeća, vrednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je oko sto miliona dinara, a novac je za tu namenu izdvojen iz budžeta grada.

- Mi smo usvojili projekat "IME - Identitet, Mobilnost, Ekologija" koji, između ostalog, definiše i pretvaranje centra grada u pešačku zonu. Zatvaraćemo jednu po jednu ulicu i pretvarati ih u oazu za pešake. Preduslov za to je izgradnja podzemnih garaža. Sledeće godine će krenuti rekonstrukcija garaže "Obilićev venac", za dodatnih 220 mesta proširićemo kapacitete te garaže. Sledeće godine kreće i izgradnja nove podzemne garaže na Studentskom trgu, koju će graditi "Parking servis". Do kraja godine imaćemo završene projekte za još pet podzemnih garaža, koje će biti na pojedinim mestima ove pešačke zone, kako bismo stvorili preduslove da zatvorimo ovaj deo grada za saobraćaj i prepustimo ga pešacima - istakao je Siniša Mali.

Brzina izgradnje pešačke zone zavisiće od brzine izgradnje podzemnih garaža, naveo je Mali i dodao da najveći broj evropskih metropola ima pešačku zonu u centru grada.

- Za tri, četiri godine možemo imati završene podzemne garaže. Osim toga moramo pomeriti saobraćajne terminuse na Trgu repubike i Studentskom trgu. Sa ta dva preduslova stvaramo mogućnost da ceo ovaj deo grada zatvorimo za saobraćaj. Grad sam radi garažu na Studentskom trgu, kao i proširenje kapaciteta na Obilićevom vencu, ostalih pet garaža radimo ujavno-privatnom partnerstvu, partner će dati novac, a grad daje lokaciju - naglasio je gradonačelnik.

Siniša Mali je podsetio da Grad Beograd u poslednjih nekoliko meseci rekonstruiše veliki broj ulica na teritoriji celog grada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.