Mali: Činimo šta možemo da pomognemo migrantima

Izvor: Politika, 10.Avg.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Činimo šta možemo da pomognemo migrantima

BEOGRAD – Grad čini sve što može da boravak migranata u Beogradu bude što prijatniji i da im ekonomski i pravno pomogne, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je prilikom obilska početka radova na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića novinarima rekao da su ekipe „Gradske čistoće” i „Vodovoda i kanalizacije” 24 sata dnevno na raspolaganju tim ljudima, da je na autobuskoj stanici cisterna sa vodom, kao i da ekipe čiste tu lokaciju koliko je moguće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
„Prihvatamo da su tu, ipak smo na neki način domaćini, i činimo sve što možemo. Nadam se da će se neko trajno rešenje za njih naći u smislu da krenu dalje, mi drugo ništa više ne možemo da uradimo”, rekao je Mali.

Dodao je da je grad u kontaktu i sa nevladinim organizacijama i da koordinira nabavku vode, hrane, obuće i odeće.

Upitan za protest stanara u naselju Ivana Ribara, zbog otrovnih zgrada, Mali je kazao da to nema veze sa gradom, da je za to nadležna Građevinska direkcija Srbije, te da će grad podržati svaki dogovor stanara i te direkcije.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Činimo šta možemo da pomognemo migrantima

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2015

Grad čini sve što može da boravak migranata u Beogradu bude što prijatniji i da im ekonomski i pravno pomogne, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali...Mali je prilikom obilska početka radova na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića novinarima rekao da su ekipe "Gradske čistoće"...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Grad čini sve da pomogne izbeglicama

Izvor: Akter, 10.Avg.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izajvio je danas da gradska uprava čini sve što je u njenoj moći da pomogne izbeglicama koje trenutno borave u Beogradu, dok se za njih ne pronađe neko trajno rešenje.."Ne bih se složio da pomažu samo nevladine organizacije, Beograd radi sve što je u njegovoj...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.