Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 29.Okt.2010, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra drva za ogrev socijalno ugroženim

BEOGRAD - U narednih mesec dana 50 socijalno najugroženijih porodica iz Beograda dobiće po pet kubnih metara drva, koja će biti podeljena po spiskovima koje su zvanične organizacije i institucije dostavile "Zelenilu Beograd", saopštilo je to preduzeće.

Socijalno najugroženiji Begrađani dobijaće drva za ogrev, koja su ostala posle seče platana iz Bulevara kralja Aleksandra.

Drva za ogrev prvo će biti podeljena osobama sa invaliditetom i najugroženijim stanovnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << opštine Zvezdrara, porodicama sa spiska Narodne kancelarije i Federacije Roma Srbije, zatim će ih dobiti manastir Sveti Arhiđakon Stefan u Slancima, u čijem sastavu je Narodna kuhinja.

Prema predviđenoj dinamici dve do tri porodice i institucije svakodnevno će dobijati drva za ogrev, a takva dinamika isporuke uslovljena je radovima na Bulevaru kralja Aleksandra, gde je zauzeta sva teška mehanizacija, pa će drva odvoziti drvne jednim kamionom.

Kada drva budu isporučena, "Zelenilo“ će sa gradskim opštinama, i Centrom za socijalni rad, proveravati spiskove socijalnog statusa građana koji su se tom preduzeću javljali i ostavljali svoje podatke.

Kako je navedeno u saopštenju, dodela drva za ogrev nastaviće se kada se ustanovi socijalni status građana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.