Most na Savi od danas otvoren za saobraćaj

Izvor: Glas javnosti, 01.Dec.2011, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most na Savi od danas otvoren za saobraćaj

OBRENOVAC - Most na Savi, koji spaja Obrenovac i Surčin, završen je i od danas će biti otvoren za saobraćaj, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

On je zahvalio svim radnicima koji su od februara ove godine radili kako bi most bio završen u roku i koji su radili pod teškim vremenskim uslovima, zimi i leti.

Zajedno sa Đialsom, most su obišli i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << opština Obrenovac i Surčin i drugih okolnih opština.

Izgradnja mosta započeta je 1994. godine, a radovi na nastavku izgradnje krenuli su početkom februara ove godine.

Završetak tog mosta jedan je od projekata koji zajednički realizuju grad Beograd i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, a prema Zakonu o podsticanju građevinske industrije Srbije.

Vrednost ugovorenih radova je 1,5 milijardi dinara sa PDV-om , a radove s pripadajućim saobraćajnicama izvodilo je preduzeće "Mostogradnja" uz nadzor Direkcije za građevinsko zemljiste i izgradnju Beograda.

Most je dugačak 620 metara, a širok 14,5 metara i imaće dve saobraćajne trake, obostrane trotoare i dva pojasa predviđena za provlačenje instalacija infranstrukture.

Most je deo Sremske gazele koja će od mosta voditi do petlje Dobanovci na autoputu, a ta gazela dugačka je 21 kilometar i ima tri deonice po sedam kilometara.

Značaj mosta preko Save je u tome što će omogućiti da vozila iz pravca severozapadne Srbije i obrenovačkog kraja za manje od pola sata stignu do autoputa Beograd - Zagreb i centra Beograda.

Istovremeno, stanovnici Obrenovca će do Surčina put skratiti u značajnoj meri, jer im je za to do sada bilo potrebno sat vremena, a ubuduće će stizati za nekoliko minuta.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTVOREN MOST NA SAVI KOD OBRENOVCA

Izvor: Kurir, 01.Dec.2011

Građani Obrenovca će sada moći da stignu do Surčina za samo deset minuta..BEOGRAD - Završena sremska Gazela...Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišao je most preko Save kod Obrenovca, čija je gradnja juče završena. Kako je rekao, građani Obrenovca će sada moći da stignu do Surčina za...

Nastavak na Kurir...

Jedinstven katastar nepokretnosti

Izvor: Capital.ba, 01.Dec.2011

BEOGRAD, Srbija će do kraja godine prvi put dobiti jedinstven katastar nepokretnosti sa savremenom svojinskom evidencijom, izjavio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić. On je ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.