JOŠ MALO PA GOTOVO

Izvor: Kurir, 24.Avg.2010, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ MALO PA GOTOVO

Izlivanje završnog sloja asfalta na desnoj polovini Bulevara od Ruzveltove ulice do Stanislava Sremčevića traje još dva dana

Oprez! Cela desna strana Bulevara kralja Aleksandra premazana je katranom. Ne gazite papučama po tome jer ćete ostati bosi!

Ako niste znali, katran je prilično lepljiv. Kada u papučama gazite po vrućem katranu, sto posto ostajete bez obuće. Neki sugrađani su mislili da su brži od ove smese, pa su im se juče na Bulevaru dešavale sitnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nezgode.

- Nisam ni obratio pažnju da je kolovoz premazan katranom. Nakon što sam pretrčao ulicu, noge su mi se zalepile za trotoar i sad ostavljam crne tragove za sobom. Sreća pa sam bio u patikama - kaže Miloš Matović.

Jedna sugrađanka nije bila te sreće, pa je u silnoj žurbi da pređe na drugu stranu ulice ostala bosonoga, a njene „japanke" prikovane za drum.

Ako zaboravimo male nedaće koje im se događaju, niko ovih dana ne bi trebalo da bude srećniji od stanovnika Bulevara. Radovi se bliže kraju, izliva se završni sloj asfalta, a istovremeno se postavlja horizontalna signalizacija.

- Evo, vidite i sami da je cela desna strana od Ruzveltove ka Cvetkovoj pijaci zauzeta radnicima i mašinama. Za dva dana sve mora da bude gotovo, a onda prelazimo na drugu stranu - kaže jedan od radnika.

Građanima je laknulo što će radovi biti gotovi do 1. septembra, kada će i prvi automobili imati čast da se premijerno provozaju duž najprometnije beogradske saobraćajnice.

- Deluje da će najavljeni rokovi biti ispoštovani. Uvek je do sada probijan termin i to po nekoliko meseci. Normalno da sam zadovoljan, najviše zbog toga što se užasnoj buci uskoro bliži kraj - priča stanovnik Bulevara Milan Jovićević.

Strahinja Živković

ANKETA: Da li ste odahnuli zbog kraja radova?

Nina Radovanac (31), službenik

- Imala sam sreću da tokom većeg dela rekonstrukcije budem na odmoru. Kolovoz mi deluje mnogo bolje, ali mi se ne dopada šetalište ovako ogoljeno bez zelenila.

Predrag Jakovljević (59), inženjer

- Normalno je što me nervira prašina, nemogućnost da pređem ulicu i još sijaset stvari, ali i to se bliži kraju pa ćemo svi moći da odahnemo i uživamo u Bulevaru.

Dušan Dačić (20), student

- Konačno. Jedva sam čekao da se radovi okončaju i da se sve vrati u normalu. Najviše su mi smetale česte izmene tramvajskih i autobuskih linija, ali uskoro je tome kraj.

Zoran Veljković (49), sluŽbenik

- Vladao je potpuni haos proteklih nekoliko meseci. Usporeni prevoz, prašina i velika buka na sve strane dovodili su me do ludila. Hvala bogu da će sve uskoro biti gotovo.

Zatvaranje poprečnih ulica

- Završna faza asfaltiranja desne strane Bulevara biće završena do 25. ovog meseca. Za to vreme vladaće poseban režim saobraćaja. Trenutno promenjenim trasama idu autobusi na linijama 25 i 26. Po završetku desne strane, preći će se na levu stranu i tada će takođe biti zatvarane poprečne ulice, a o tome će građani naknadno biti obavešteni.

Istovremeno, dok se hladi asfalt, „Beograd put" radi na horizontalnoj signalizaciji, dok je vertikalna signalizacija završena - rekla je Snežana Voštinarov, direktorka „Beokom" servisa.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završni radovi u Bulevaru kralja Aleksandra

Izvor: Studio B, 24.Avg.2010

Bulevar sve više liči na ono što smo pre njegove rekonstrukcije gledali na slikama u planovima. Građani koji njime svakodnevno prolaze, kažu da je sve očiglednije da će Bulevar kralja Aleksandra biti među najlepšim ulicama u gradu...Deo od Batutove do ulice Gospodara Vučića praktično je već...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.