Izmene saobraćaja zbog koncerta Balaševića

Izvor: Studio B, 24.Maj.2013, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmene saobraćaja zbog koncerta Balaševića

Bulevar vojvode Bojovića, od raskrsnice te ulice sa ulicom Tadeuša Košćuška do ulaska na parkiralište „Beton hale" zatvoren je od 12 sati do 2 sata posle ponoći zbog koncerta Đorđa Balaševića.

U tom periodu neće biti izmena u režimu rada tramvaja koji koriste okretnicu „Kalemegdan - Beko".

Privremeno se menja trasa kretanja tranzitnog saobraćaja, tako da će se teretna vozila u tranzitu, umesto Bulevarom vojvode Bojovića, kretati trasom: Karađorđeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << - Pariska - Tadeuša Košćuška - Dunavska i dalje redovnom trasom.

Poznati kantautor Đorđe Balašević večeras nastupa na Kalemegdanu. Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao skoro 150 koncerata u Sava centru ovo je njegov prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu.

Zbog velikog interesovanja, kapacitet koncerta je proširen za još 5.000 ulaznica, a organizovan je dolazak obožavaoca iz više od 20 gradova bivše Jugoslavije.

Bina je opremljena velikim video ekranima na krilima kako bi svi posetioci mogli da uživaju u najboljim koncertnim detaljima koje će snimati nekoliko kamera visoke rezolucije.

Na bini je postavljena posebna rasveta i scenografija koja prati estetiku "Panonske mornarice", Balaševićevog orkestra koji broji više oko 20 članova među kojima su tamburaši, ritam sekcija, gitara, kontrabas, violina, saksofon i Aleksandar Dujin za klavirom.

"Panonski mornar" na koncertima, koji neretko traju i više od tri sata, izvodi svoje najveće hitove - "Neki novi klinci", "Lepa protina kći", "Devojka sa čardaš nogama" i brojne druge sa 14 studijskih albuma.

Publika u Donjem gradu imaće priliku da čuje i neke od novih pesama, kao što je naslovna pesma cele turneje i beogradskog koncerta - "Osmeh se vratio u grad".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.