Gradjanima poklonjene sadnice

Izvor: S media, 03.Nov.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradjanima poklonjene sadnice

Javno preduzeće Srbija šume je danas, povodom Svetskog dana čistog vazduha, gradjanima u centru Beograda podelilo oko 10.000 sadnica četinara kako bi se podigla svest naroda o značaju prirode za život čoveka.

Prve sadnice Beograđanima su svečano uručili gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i generalni direktor JP Srbijašume Igor Braunović.

"Naša strategija predviđa sadnju 100.000 novih stabala u narednih nekoliko godina, koja bi omogućila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da pokrivenost grada drvećem bude više od 30 odsto. U prvoj fazi zasadićemo 50.000 novih sadnica, što je 20 odsto teritorije grada", izjavio je Đilas.

On je rekao da sredstva koja će za to biti potrebna nisu mala, ali da planiraju da najveći deo dobiju od najvećih zagađivača vazduha u gradu i to naplatom ekoloških taksi.

Braunović je rekao da Srbijašume ovom akcijom žele još jednom da podsete građane na značaj šuma kao izvora kiseonika i čistog vazduha, ali i da ih motivišu da se još aktivnije uključe u borbu za očuvanje životne sredine.

"Akcijama pošumljavanja koje su deo Prostornog plana Republike Srbije, JP Srbijašume nastoji da poveća šumovitu površinu na teritoriji Srbije sa sadašnjih 29,1 na optimalnih 41,4 odsto", istakao je Braunović.

Akcija podele sadnica pokrenuta je da bi se podigla svest građana o značaju povećanja šumovitosti zemlje, a samim tim i očuvanja životne sredine.

Ovo je nastavak akcije započete u martu ove godine kada su Srbijašume poklonile građanima Beograda 9.000 sadnica belog bora i 1.000 sadnica smrče.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.