Grad pomaže „Prvu iskru namensku

Izvor: Press, 28.Okt.2010, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad pomaže „Prvu iskru namensku"

Zaposlene u firmi „Prva iskra namenska", koja se bavi proizvodnjom i preradom eksploziva, grad Beograd nagradio je sa po pet hiljada dinara jer su radeći u najtežim uslovima i sa najopasnijim materijama samo preradom izvađenih eksploziva ostvarili izvoz vredan milion evra. Prema rečima Miroslava Čučkovića, člana Gradskog veća, grad je najavio i nabavku vatrogasnog vozila, pomoć u rešavanju spora sa EDB-om i uvođenje video-nadzora u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << postrojenju. Ipak, „Iskra namenska" neće ostati dužna Beogradu jer će pokloniti svoju lokaciju u Bariču na kojoj će biti izgrađeni socijalno neprofitni stanovi.- Počećemo od malih stvari kao što je ova novčana stimulacija, preko sređivanja okoline i uvođenja video-nadzora, pa do nabavke novog vatrogasnog vozila - rekao je Čučković.
On je dodao i da će grad nastojati da im deo kamata bude otpisan, jer bi dug za porez na imovinu mogao da optereti poslovanje fabrike. Zauzvrat, fabrika je spremna da deo svog zemljišta prepusti lokalnoj samoupravi za izgradnju socijalno neprofitnih stanova, kao i stanova za zaposlene u Vojsci Srbije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.