FPN više ne može da stipendira studente, blokada još traje

Izvor: 24sata, 15.Okt.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FPN više ne može da stipendira studente, blokada još traje

Uprava beogradskog Fakulteta političkih nauka (FPN), gde je u toku protest dela studenata, saopštila je danas da ima razumevanja za njihovu materijalnu situaciju, ali da u izmenjenim uslovima finansiranja više nije u mogućnosti da izdvaja sredstava za stipendiranje akademaca.

Fakultet je u toku prethodne godine oko 30 miliona dinara vlastitih sredstava uložio u stipendiranje studenata (za akademce koji nisu na budžetu a ispunili su odredjenu kvotu bodova, osobe sa invaliditetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << studente bez jednog ili oba roditelja) i finansiranje studentskih aktivnosti (sportske aktivnosti, medjunarodna takmičenja, publikacije).

"Problem je nastao, jer u izmenjenim uslovima finansiranja, fakultet u sledećoj školskoj godini nije u mogućnosti da izdvoji istu sumu", navodi uprava FPN, nadajući se da će narednih dana sa studentima biti dogovoreno zadovoljavajuće rešenje, a školska godina nastavljena.

Fakultet je saopštio i da su se u medijima pojavile informacije koje grubo narušavaju ugled te ustanove i daju lažnu sliku o samom protestu i njegovim ciljevima.

"Posebno zabrinjava prenošenje pisma Dušana Radanovića koji se predstavlja kao predsednik Studentskog saveza i izjašnjava se u ime studenata", navodi se u saopštenju i ističe da ova organizacija dugo nije aktivna na FPN i nema predstavnike u Studentskom parlamentu.

Ostale studentske organizacije FPN-a, kako je navedeno, ogradile su se od ovakvih pokušaja zloupotrebe i diskreditacije protesta.

Deo studenata blokirao je u ponedeljak uveče fakultet i njihovi zahtevi se odnose na oslobadjanje od plaćanja pune cene školarine za studente koji su ostvarili 60 bodova u protekloj godini i oslobadjanje od dela školarine za akademce koji su ostvarili od 48 do 59 bodova, a ne nalaze su u takozvanoj budžetskoj kvoti.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FPN: Ne možemo da stipendiramo studente

Izvor: Mondo, 15.Okt.2014

Uprava beogradskog FPN, gde je u toku protest dela studenata, saopštila da ima razumevanja za njihovu materijalnu situaciju, ali da u izmenjenim uslovima finansiranja više nije u mogućnosti da izdvaja sredstva za stipendiranje studenata...Foto: MONDO, Marija Atanasković..Fakultet je u toku prethodne...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.