ĐILAS: BELGIJANCI, BAŠ VAM HVALA!

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐILAS: BELGIJANCI, BAŠ VAM HVALA!

Dragan Đilas poručio svom belgijskom kolegi da, ukoliko može, primi neke od romskih porodica iz Beograda, za čije sudbine je „zabrinut“

BEOGRAD - Nek mu je rekao.

Gradonačelnik Beograda dobio je nedavno pismo čelnika belgijskog gradića Larnea, Ignasa De Berdemakera, u kojem ovaj „zahteva da se zaustave nasilna iseljenja Roma iz neformalnih gradskih naselja".

Đilas mu je uzvratio:

„Hvala vam >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na pismu kojim ste nam 'otvorili oči’. Iz Vašeg iskustva gradonačelnika grada od 12.000 stanovnika, koliko ima manje naselje u Beogradu, sigurno ste u poziciji da razumete i sagledate potrebe 1,7 miliona stanovnika, od kojih su nekoliko desetina hiljada pripadnici romske manjine", napisao je Đilas i dodao:

„Ukoliko ste u mogućnosti da primite neke od ovih ljudi, mi ćemo im organizovati prevoz. U slučaju da se neko od njih uputi u Larne u sopstvenoj organizaciji, molim vas da me obavestite!"

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas gradonačelniku Larnea: Evo vama Roma, pa pokažite humanost

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2012

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ponudio je gradonačelniku grada Larnea da zbrine nekolicinu romskih porodica iz srpske prestonice, a kojima bi Grad Beograd obezbedio prevoz do tamo!..Naime, Đilas je odgovorio na pismo Ignasa de Berdemakera, koji je zahtevao od prvog čoveka srpske prestonice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.