Čedomir Jovanović kandidat za gradonačelnika Beograda

Izvor: N1 televizija, 29.Maj.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čedomir Jovanović kandidat za gradonačelnika Beograda

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović biće kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda na predstojećim lokalnim izborima, potvrdio je agenciji Beta portparol te stranke Jovan Najdenov.

"Politika LDP-a mora biti predstavljena na predstojećim izborima u Beogradu. Čedomir Jovanović, koji ima politički autoritet kao predstavnik LDP i koji je pozivao građanske i demokratske snage u zemlji na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << političko ujedinjenje i u brojnim trenucima ustupao drugima pravo da predvode opozicionu scenu u Srbiji, sada je pravi izbor nekoga ko bi mogao da bude nosilac te politike", rekao je Najdenov.

On je kazao da će LDP insitirati na svojim programskim načelima i da će razgovarati sa svim strankama u okviru građanske i demokratske opozicije sa kojima dele ista načela.

"Na narednim beogradskim izborima insistiraćemo na našim programskim načelima i pozvaćemo sve stranke u okviru građanske demokratske opozicije da razgovaramo oko tih načela", kazao je Najdenov i dodao da će sačekati da vide za kakva načela će se zalagati stranke i pokreti koji se trenutno formiraju.

Izbori za gradonačelnika Beograda trebalo bi da se održe u 2018. godini.

List Danas objavio je da najangažovaniji ljudi LDP-a, od osnivača stranke do organizacije mladih, očekuju od Čedomira Jovanovića da se posle trogodišnjeg distanciranja potpuno posveti politici i stranci iz kojih se u najvećoj meri povukao 2014. godine.

Svi oko Jovanovića veruju da na gradskim izborima u Beogradu LDP treba da nastupi sa njim kao kandidatom za gradonačelnika. To mišljenje proisteklo je iz ubeđenja članova i funkcionera LDP koji smatraju da se društvu u vom trenutku ne nudi alternativa koja bi bila konkurentna sadašnjoj vlasti,  kažu u LDP-u za Danas.

Na pitanje zašto od 2014. godina Jovanović nije bio više prisutan u političkom životu, u stranci kažu da je to, pre svega, zbog njegovog insistiranja da se povuče u drugi plan kako bi time otvorio prostor svima koji su imali ambiciju da popune prostor koji je nekada aktivno zauzimao LDP.

U LDP smatraju da je rezultat takvog odnosa politički život koji se pretvorio "u lične obračune do istrebljenja".

Podsećaju i da je opozicija odbila plan zajedničkog nastupa koji je Jovanovića ponudio pred parlamentarne izbore 2016. i pred predsedničke 2017. nastojeći da konsoliduje građansku scenu u Srbiji.

"Potreban kvalitet nisu doneli ni pokreti Radulovića i Jankovića koji su posle prvih izbora počeli da se ruše usled nedostataka politike, umesto da grade novu platformu na kojoj bi se okupile demokratske snage", ističu u LDP-u.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čedomir Jovanović kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda

Izvor: RTS, 29.Maj.2017

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović biće kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda na predstojećim lokalnim izborima, potvrdio je agenciji "Beta" portparol te stranke Jovan Najdenov. . "Politika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.