Beograd: Izdato 600 građevinskih dozvola

Izvor: S media, 06.Okt.2011, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Izdato 600 građevinskih dozvola

Za dve godine u Beogradu je izdato preko 600 građevinskih dozvola, saopštila uprava grada Beorgada. Prosečan period potreban za izdavanje građevinske dozvole u Beogradu je 130 dana.

U Beogradu je za dve godine, od septembra 2009. godine do danas, izdato više od 600 gradjevinskih dozvola, objavila je Gradska uprava Beograda.

Đilas: Metro u Beogradu 2017. godine

Devojčica izgubila vid na gradilištu!

Bogati i poznati ne plaćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << struju

Kako se precizira u saopstenju Sekretarijata za urbanizam i gradjevinske poslove, od toga je 96 dozvola izdato za objekte čija je površina veća od 800 kvadratnih metara.

Podseća se da je u septembru 2009. donet novi Zakon o planiranju i izgradnji i dodaje da je po starom zakonu završeno je 1.905 procedura, koje obuhvataju rešenja o odobrenju za izgradnju i prijave radova.

Ukupna površina stambenog i poslovnog prostora i drugih objekata koji se u ovom trenutku mogu graditi prema svim dozvolama je gotovo milion kvadratnih metara, što znači da je potencijalni obrt oko milijardu evra, ističe se u saopštenju.

Prosečan period potreban za izdavanje gradjevinske dozvole u Beogradu je 130 dana, navodi se i dodaje da se negativno rešeni zahtevi u Sekretarijatu se obradjuju 15 dana duže.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.