Koje su najuglednije firme u svetu?

Izvor: B92, 10.Apr.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje su najuglednije firme u svetu?

Bern -- Dve švajcarske firme, Roleks i Nestle, prvi put su se našle na listi top 10 najuglednijih firmi u svetu, po mišljenju potrošaca.

Vodeće mesto, drugu godinu za redom, drži nemački proizvođač automobila BMW.

Prema najnovijoj godišnjoj klasifikaciji njujorškog instituta za ispitivanje ugleda firmi, Repjutejšn institjut , Roleks je zauzeo treće, a Nestle deveto mesto, preneo je švajcarski list 20 minit.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kompanije "Volt Dizni" (2. mesto) i Gugl (4) poboljšale su pozicije u odnosu na 2012, nasuprot Dajmleru (5), Soniju (6) i Kanonu (8) koji su izgubili poene u ovoj godini, dok su Majkrosoft (7) i Lego (10) zadržali iste pozicije.

Što se tiče Epla i Folksvagena, oni su u 2013. izašli iz grupe 10 najuglednijih firmi u svetu.

Njujorški institut je istraživanje sproveo na uzorku od 55.000 potrošača u svetu, koji su ocenjivali više kriterijuma ugleda preduzeća, kao što je imidž na tržištu, kvalitet proizvoda, finansijska stabilnost, inovativnost i društvena odgovornost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najuglednije firme u svetu

Izvor: Akter, 10.Apr.2013

Dve švajcarske firme, Roleks i Nestle, prvi put su se našle na listi top 10 najuglednijih firmi u svetu, po mišljenju potrošaca

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.