Švajcarci bi se selili zbog posla

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2013, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci bi se selili zbog posla

Većina građana Švajcarske spremna je da promeni mesto prebivališta ukoliko bi pronašla bolji posao, pokazala je anketa istraživačke kuće Paž grup.

Među ispitanicima švajcarskog porekla, 56 odsto je izrazilo ovu spremnost, a među strancima koji žive u Švajcarskoj 63 odsto, preneo je švajcarski list "20 minit".Međutim, samo 26 odsto Švajcaraca i 29 odsto stranaca prihvatilo bi posao izvan Švajcarske. Oko 36 odsto anketiranih ocenilo je da će ove godine biti teško pronaći >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << novi posao, prema 47 odsto u 2012. Što se tiče plata, 32 odsto učesnika ankete očekuje stagnaciju, što je isti procenat kao i u 2011, dok pet odsto smatra da će se zarade smanjivati u 2013, a samo 11 odsto predviđa povećanje plata za više od 10 odsto. Anketa je realizovana krajem prošle i početkom ove godine, na uzorku od 539 kandidata za posao u najvećim švajcarskim gradovima, Ženevi, Cirihu, Lozani i Bazelu.(Izvor: B92)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Koje su najuglednije firme u svetu?

Izvor: B92, 10.Apr.2013, 18:31

Bern -- Dve švajcarske firme, Roleks i Nestle, prvi put su se našle na listi top 10 najuglednijih firmi u svetu, po mišljenju potrošaca...Vodeće mesto, drugu godinu za redom, drži nemački proizvođač automobila BMW...Prema najnovijoj godišnjoj klasifikaciji njujorškog instituta za ispitivanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.