Trgovac oružjem organizovao štrajk

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jun.2011, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovac oružjem organizovao štrajk

/press/ Na narednoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost biće pokrenuto pitanje pozadine štrajka zaposlenih u „Zastava oružju" zbog sumnje da iza njega stoji trgovac oružjem Slobodan Tešić, saznaje Press. Tešić je poznat domaćoj javnosti po nekoliko afera sa izvozom oružja, a neki mediji tvrde i da se nalazi na crnoj listi UN zbog izvoza oružja u područja pod sankcijama.


O Tešiću je nedavno pisao i >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Vikiliks, koji se pozvao na poverljivu američku diplomatsku prepisku, i objavio da je on tokom 2009. godine prodavao oružje na kriznim područjima Liberije, Nigerije i Jemena. BIA je 2009. godine blokirala izvoz naoružanja za Libiju vredan 50 miliona dolara iz fabrika „Sloboda" i „Zastava oružje" zbog sumnje da je posrednik u ovom izvozu firma „Melvale" povezana sa Slobodanom Tešićem. To se pokazalo tačnim, a da je došlo do ovog posla Srbija bi verovatno dobila zabranu izvoza oružja zbog kršenja sankcija UN.Ostatak vesti pročitajte na linku

Srbijastrajk oruzaraorganizacijaslobodan tesictrgovac oruzjemSaveta za nacionalnu bezbednost
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.