Vatra divlja kod Šibenika, vetar rasplamsava požar

Izvor: Mondo, 27.Jul.2019, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatra divlja kod Šibenika, vetar rasplamsava požar

Više od 100 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila, tri kanadera, dva ertraktora i 26 vojnika učestvuju u gašenju požara kod Šibenika, a akciju ometa jak vetar koji rasplamsava vatru, javila je Hina.

Foto: MONDO ilustracija

Deonica autoputa A1 koja je zbog opasnosti od požara bila zatvorena za saobraćaj ponovo je otvorena, dok je između čvorova Šibenik i Skradin uvedeno ograničenje brzine od 60 km/h. I dalje nije moguće koristiti ulaz ni zlaz s autoputa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ka Šibeniku, a zbog požara je zatvoren deo magistrale DC33 od Tromilje do skretanja za Perković.

Komandir vatrogasne brigade Šibensko-kninske županije Darko Dukić izjavio je da vatrogasci ulažu velike napore da zaustave požar, i da jak vetar rasplamsava vatru.

"Duva snažan vetar i vatra naprosto leti, ali gasitelji i pripadnici Hrvatske vojske i kanaderi čine svešto je u njihovoj moći ne bili zaustavili širenje vatene stihije. Za sad nisu ugroženi stambeni objekti", rekao je Dukić za Hinu.

Na terenu su i policija i pripadnici civilne zaštite grada Šibenika, a vatrogasci su uspeli da spreče širenje požara na kuće u selu Rupići iz kojeg su stanovnici prethodno evakuisani.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.