Izmena saobraćaja zbog odrona, oprez u vožnji

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Feb.2013, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmena saobraćaja zbog odrona, oprez u vožnji

Zbog radova na otklanjanju odrona na deonici autoputa između Niša i Aleksinca, u smeru od Niša ka Beogradu, izmenjen je režim saobraćaja, saopštilo je Javno…
Zbog radova na otklanjanju odrona na deonici autoputa između Niša i Aleksinca, u smeru od Niša ka Beogradu, izmenjen je režim saobraćaja, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije". Otvoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << su službeni prolazi i saobraćaj iz pravca Niša usmerava se u brzu traku smera Beograd - Niš, gde će se odvijati dvosmerno u dužini od 3,5 km. "Putevi Srbije" apeluje na sve vozače i učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i povedu računa o uslovima na putu i bezbednosti radnika.
Na putevima Srbije jutros su kolovozi vlažni i snega ima na putevima do pet centimetara, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja. Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do 5cm, obavezna je zimska oprema i preporučuje se oprezna vožnja.
Snega do pet centimetara ima na autoputevima, državnim putevima prvog prioriteta, na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Valjeva, Beograda, Pančeva, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Zrenjanina, Rume, Kruševca, Užica, Požege, Kosova, Novog Sada, Mačve, Kolubare.
Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Valjeva, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Novog Sada, Mačve, Kolubare. Slična situacija je i na opštinskim putevima.
Po rešenju Ministarstva saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, preko Goča (Vrnjačka banja - Koznica) i preko Drenske klisure (Koznica - Ploče - Jelakci). JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.
Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje se maksimalan oprez u vožnji. Neprohodni su sledeći putni pravci: Mileševo - Aljinovići i Bučje - Sastavci.

 
Authors: Timočke Vesti
Read more http://www.prva.rs/sr/vesti/drustvo/story/21748/Izmena+saobra%C4%87aja+zbog+odrona,+oprez+u+vo%C5%BEnji+.html

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.