Priča o lažnim španskim Ferrarijima, 2. deo

Izvor: B92, 03.Avg.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča o lažnim španskim Ferrarijima, 2. deo

Nedavno smo na našem sajtu preneli agencijsku vest o prevarantima iz Valensije koji su obične automobile prepravljali tako da liče na Ferrarijeve modele, sa namerom da ih prodaju preko interneta. Španska policija u međuvremenu je objavila video snimak zaplenjenih vozila.

Osumnjičeni su delove karoserije izrađivali od fiberglasa, dok se na snimku može videti da su kao osnova za transformaciju u italijanske superautomobile poslužile Toyote:

Prevaranti su se očigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veoma potrudili da kopije budu što vernije originalu. Čak su napravili i imitaciju Ferrarijevog motora i postavili je iza kabine, dok se pravi motor, koji u stvari pokreće automobil, nalazi napred, ispod haube.

Uprkos svemu, španski lažnjaci teško da mogu prevariti čak i osobe koje se površno interesuju za automobile, tako da je ovde pre reč o neovlašćenoj izradi replika Ferrarijevih automobila, nego o pravom pokušaju prevare naivnih kupaca. Jer, svako ko bi otvorio poklopac motora, brzo bi shvatio o čemu se zapravo radi.

Inače, tokom akcije pripadnika organa reda izvršen je pretres dve garaže u Valensiji, pri čemu je uhapšeno osmoro ljudi i zaplenjeno 19 vozila - 17 lažnih Ferrarija i dve imitacije Aston Martina.

Više o ovom slučaju možete pročitati u prethodnoj vesti na našem sajtu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.