Ferrarijev krosover zvaće se Purosangue, a izgovara se...

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferrarijev krosover zvaće se "Purosangue", a izgovara se...

Proizvođač supersportskih automobila iz Maranela otkrio je ime svog budućeg krosovera koje u prevodu sa italijanskog glasi – rasan ili čistokrvan.

Ferrari je među poslednjima od velikih proizvođača popustio i pristao da kupcima ponudi krosover/SUV model, iako se ranije tvrdilo da je tako nešto nespojivo sa ovim brendom.

Ipak, nakon odluke Lamborghinija da napravi sopstveni krosover Urus, prelomili su i u Ferrariju. Zvanično saopštenje stiglo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 2017. a sada je obelodanjeno i ime Ferrarijevog krosovera – zvaće se Purosangue.

Ukoliko imate dilemu kako se ova italijanska reč izgovara, evo male pomoći:

Ferrari Purosangue koristiće mehaničku platformu sa motorom koji je postavljen napred i pogonom na sva 4 točka, a biće omogućena i ugradnja elektromotora za hibridnu verziju.

Ipak, ovaj krosover (u Ferrariju insistiraju na toj oznaci i negiraju da je reč o SUV-u, jer, prema njihovim rečima, SUV i Ferrari ne mogu da se nađu u istoj rečenici) pojaviće se u predaji tek 2022. godine. Tako je bar navedeno u petogodišnjem planu proizvođača iz Maranela.

Purosangue će biti dostupan u verziji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, kao i u hubridnoj varijanti gde će benzincu pomagati električni agregat.

Iako će oblikom podsećati na kupe, automobil će imati 5 vrata, a po dimenzijama će biti nešto manji od Lambirghinija Urus.

Motor će se nalaziti ispred vozača, ali iza prednje osovine, a menjač će biti smešten pozadi. Ovakav raspored glavnih pogonskih komponenti omogućava bolju raspodeli mase po osovinama.

Lansiranjem modela Purosangue, Ferrari očekuje da će po prvi put u istoriji premašiti prodaju od 10.000 automobila godišnje, a glavno tržište za krosover biće Kina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.