Električni Audi A6 debitovao u Šangaju FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 08:43

Električni Audi A6 debitovao u Šangaju FOTO/VIDEO

Audi je predstavio koncept A6 e-tron, kao uvod u produkcijsku verziju koja stiže 2022. godine.

Nemački proizvođač je 2021. započeo udarnički kada je reč o novim modelima na struju.

Najpre se u februaru pojavio e-tron GT, da bi polovinom aprila premijeru imali Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron.

Audi tu ne staje, pa je u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sajmu automobila u Šangaju predstavljen A6 e-tron Concept, koji deli dimenzije sa "tradicionalnim" A6, ali ima potpuno novi dizajn i električni pogonski sistem.

Audi A6 e-tron Concept najavljuje buduću produkcijsku verziju kao prvi serijski model kompanije zasnovan na PPE (Premium Platform Electric) mehaničkoj platformi, koji će se u prodaji pojaviti 2022.

Ista platforma će kasnije biti baza i za električne SUV automobile Q5 e-tron i Q6 e-tron, a zajednički je razvijena sa Porscheom koji će je koristiti za novu generaciju modela Macan.

Nemački proizvođač pohvalio se izuzetno niskim koeficijentom otpora vazduha, od 0,22, što je bolje i od Audija e-tron GT (0,24).

Iako je standardni Audi A6 limuzina, A6 e-tron ima siluetu koja više podseća na kupe-limuzinu.

Koncept je opremljen baterijom kapaciteta 100 kW. U Audiju kažu da je potrebno svega 10-ak minuta da se baterija dopuni na brzom punjaču toliko da automobil može da pređe dodatnih 300 km, dok se za 25 minuta napuni 5-80% maksimalnog kapaciteta.

Autonomija u vožnji, barem na papiru, iznosi preko 700 km.

A6 e-tron Concept za pogon koristi konfiguraciju od dva elektromotor čija kombinovana snaga dostiže 476 KS (350 kW), a maksimalni obrtni moment 800 Nm.

Pogon je na sva 4 točka, ali Audi navodi da će bazična verzija produkcijskog modela imati jedan motor koji će pokretati samo jednu osovinu. Ova verzija će 0-100 km/h ubrzavati za oko 7 sekundi, dok će opcija sa dva elektromotora do stotke stizati za manje od 4 sekunde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Audi concept Shanghai

Izvor: AutoBlog, 20.Apr.2021

Nakon nedavne premijere modela Q4 e-tron i Q4 e-tron sportback, Audi sada najavljuje da će svoju gamu proširiti još jednim električnim modelom. Kao najava taj novitet služi ovaj Audi concept Shanghai koji je nemačka marka nenajavljeno predstavila na sajmu u Šangaju. Koliko je za sada poznato,...

Nastavak na AutoBlog...

Mazda CX-30 EV

Izvor: AutoBlog, 20.Apr.2021

Mazda je na sajmu automobila u Šangaju predstavila i potpuno električni verziju crossovera CX-30. Doduše, ovo je za sada zvanično koncept automobil, ali koncept koji najavljuje i serijski model za kinesko tržište. U kratkoj vesti nema detalja o tehničkim specifikacijama, mada neki izvori navode...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.