TESLA IM SE SMEJE? Audi se suočava sa velikim problemima u proizvodnji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2019, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TESLA IM SE SMEJE? Audi se suočava sa velikim problemima u proizvodnji!

Muke sa prvim električnim modelom!

Proizvodnja auta je jedno, a proizvodnja električnih automobila sasvim druga stvar. Nakon što je Tesla prošla sve moguće porođajne muke u pokretanju i širenju proizvodnje električnih automobila slične probleme ima i Audi. Iako je nemački proizvođač starosedelac u proizvodnji automobila, rad s novim dobavljačima, ali i novi način proizvodnje uzimaju danak.

Tako se Audijev prvi električni model našao u brojnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << problemima. Osim što je zbog potencijalnih kvarova kasnio start proizvodnje, sada problemi u proizvodnji produžuju i vreme isporuke. Jedno od uskih grla je dobavljač baterija LG Chem, koji smanjenim intenzitetom proizvodnje doslovno koči sklapanje e-trona u evropskim pogonima u Briselu. LG je usled svog monopolističkog položaja prema Folksvagenu navodno i podigao cene baterija.

Epilog je da se trenutno e-tron proizvodi 6 sati dnevno umesto 8, a uskoro će se radna nedelja u fabrici smanjiti na četiri dana, piše The Brussels Times.

Sve to dovelo je do značajnog produženja roka isporuke za e-tron. Na novi električni Audi kupci više ne čekaju dva meseca, već je rok produžen na do 7 meseci, a na iduću godinu je odložen i dolazak sportbek verzije. Takođe, postoje problemi i u proizvodnji elektromotora u mađarskim pogonima koji su bili pod štrajkom. Sve to rezultiraće padom ovogodišnje proizvodnje za oko 10.000 primeraka s planiranih oko 56.000.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.