Audijeva (nerealna) ideja električnog terenca FOTO

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audijeva (nerealna) ideja električnog terenca FOTO

Nemački Audi će na sajmu u Frankfurtu predstaviti svoju viziju električnog terenskog vozila.

Iz Ingolštata stiže koncept AI:Trail Quatrro koji zaokružuje Audijevu porodicu električnih koncepata posle Aicon sedana, PB18 kupea i AI:ME hečbeka.

Audi nije otkrio nijednu specifikaciju AI:Trail Quattro, štaviše, ponudio je samo jednu fotografiju koja otkriva osnove dizajna.

Na ovom futurističkom automobilu dominiraju masivni točkovi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čak deluju i nezgrapno u odnosu na karoseriju.

Na bočnoj strani dominira masivna staklena površina koja bi trebalo da omogući maksimalnu vidljivost i uživanje u pogledu tokom vožnje kroz prirodu.

S obzirom na ime ovog koncepta, jasno je da ima pogon na sva četiri točka, što bi trebalo da znači i dva elektro-motora, po jedan za svaku osovinu.

Međutim, ako Audi zaista želi dominantnog terenca, ne treba isključiti ni po jedan elektro-motor za svaki točak.

Ipak, s obzirom na futuristički izgled i ograničeno tržište električnih terenaca, teško je očekivati da će se Audi kockati sa ovim konceptom i napraviti serijski model.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.