Audi ulaže dodatne milijarde da bi prestigao BMW

Izvor: B92, 29.Dec.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi ulaže dodatne milijarde da bi prestigao BMW

Nemački proizvođač automobila Audi do 2020. uložiće u nove modele, tehnologiju i proširenje proizvodnih kapaciteta 24 milijardi evra, dve milijarde evra više nego što je prethodno planirao.

Cilj proširenog obima investicija Audija je da prestigne glavnog konkurenta, najvećeg proizvođača luksuznih automobila u svetu - BMW.

Sedamdeset odsto potrošnje planiranih investicija biće namenjeno razvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novih modela i tehnologija, kao što su hibridna vozila sa smanjenom emisijom štetnih gasova.

Drugi najveći svetski proizvođač luksuznih automobila ima za cilj da do kraja decenije proširi svoju paletu sa trenutnih 50 na 60 modela.

Više od polovine sredstava biće uloženo u dve Audijeve nemačke fabrike u Ingolštatu i Nekarsulmu, iz kojih je za devet meseci 2014. izašlo 50% od 1,34 miliona vozila koliko je Audi izradio u prva tri kvartala.

BMW je u prvoj polovini 2014. prodao 42.000 automobila više nego Audi, dok je u istom periodu 2013. ta razlika bila 54.600. Audi u 2014. očekuje rekordnu prodaju od 1,7 miliona automobila.

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Audi ulaže 24 milijardi evra u nove modele

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Dec.2014

FRANKFURT - Njemački proizvođač automobila Audi u narednih pet godina uložiće u nove modele, tehnologiju i proširenje proizvodnih kapaciteta 24 milijardi evra, dvije milijarde evra više nego što je prethodno planirao.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.