Audi pravi presvlake od recikliranih plastičnih flaša

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi pravi presvlake od recikliranih plastičnih flaša

Dok ostali proizvođači automobila koriste veganski tip kože, Audi planira da presvlake pravi od recikliranih plastičnih flaša.

Prvi model koji će imati ovakve presvlake biće nova generacija Audi A3, a 89% tekstila biće napravljeno od reciklirane plastike.

Kako su rekli biće potrebno 45 plastičnih flaša od litar i po kako bi se napravilo jedno sedište, a 62 flaše su potrebne kako bi se napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tepih.

Reciklirani materijal se ne može samostalno koristiti već mora da bude u kombinaciji sa nekim drugim materijalom, objasnio je šef tekstilnog odeljenja Ute Gronhajm.

"Mi dajemo sve od sebe da zamenimo poliester. Imamo cilj da se uskoro u potpunosti prebacimo na materijal koji će činiti samo reciklirana plastika kako bismo to mogli ponovo da recikliramo. I nismo daleko od rešenja", dodaje gospodin Gronhajm.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.