Audi i Porsche rade na zajedničkim agregatima

Izvor: Autoportal.rs, 15.Avg.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi i Porsche rade na zajedničkim agregatima

Davno je prošlo vreme kada je svaki proizvođač imao taj luksuz da makar proba da razvije sopstveni agregat. Sada se zarad smanjenja troškova svi odlučuju na zajedničke projekte.

Nedavno je objavljena vest da će "Audi" i "Porsche" raditi zajedničkim snagama na razvijanju novih V6 i V8 agregata sa turbo-punjačem. Kada budu predstavljeni ovi motori >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << će koristiti standardne turbo-punjače ali bi kasnije trebalo da dobiju električne turbo-punjače.

Novi agregati bi trebalo da zamene postojeće V6 i V8 motore kako kod Audija tako i u Porsche postavi. Svaki od novih motora imaće cilindre zapremine 500cc pa će stoga V6 agregati imati zapreminu od 3.0 litara a V8 od 4.0 litara.

Audi bi čak mogao i da, za sebe, konstruiše i jedan V6 zapremine 2.5 litara. Ovi motori će se naći u raznim modelima Porsche, Audi, Bentley i Volkswagen-a a neki od njih možda završi i pod haubom Lamborghini automobila.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.