Audi A3 Cabrio na auto-salonu u Frankfurtu

Izvor: B92, 28.Jun.2013, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi A3 Cabrio na auto-salonu u Frankfurtu

Audi je zvanično potvrdio da će novi A3 sa otvorenim krovom imati premijeru u septembru, na sajmu automobila u Frankfurtu.

Model koji bi trebalo da zaokruži gamu najnovije generacije porodice Audija A3, prema rečima projekt menadžera, Franka Hermana (Frank Herrmann), konceptualno će se razlikovati od svog prethodika.

"Kada je reč o stilskom pristupu, novi A3 sa otvorenim krovom ličiće na manju verziju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << modela Audi A5 Cabrio", objašnjava Herman.

I zaista, na fotografijama na kojima se vidi maskirani prototip tokom testiranja, može se uočiti da će novi model imati veći prepust iza zadnjih točkova i da će siluetom više podsećati na A3 Sedan, nego na Hachback.

Očekuje se da će pogonske jedinice biti preuzete iz ostalih modela A3 porodice.

Ponuda će obuhvatiti motore poput 1.8 litarskog TFSI benzinca sa 132 kW/180 ks, te 2.0 litarskog TDI agregata sa 110 kW/150 ks.

Pretpostavlja se da će ubrzo biti dostupan i Audi S3 Cabrio koji bi razvijao oko 300 "konja", a krunu bi predstavljala RS verzija sa 2.5 litarskim petocilindričnim turbo-benzincem koji bi bio u stanju da proizvede i preko 350 ks.

Pročitajte o modelu Audi A3 Sedan.

Pročitajte o Audiju RS5 Cabrioletu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Audi A3 Cabrio na Salonu u Frankfurtu

Izvor: AutoBlog, 28.Jun.2013

Nakon što su već predstavljeni novi Audi A3 hatchback sa 3 vrata, A3 Sportback sa 5 vrata, pa sportski S3, A3 Sportback e-tron i A3 Sedan, uskoro stiže i novi A3 Cabrio.  Tačnije, iz audija su i zvanično potvrdili da će premijera novog A3 Cabria biti održana u septembru, na Salonu automobila...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.