Zavirite u novi Aston Martinov hiperautomobil FOTO

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavirite u novi Aston Martinov hiperautomobil FOTO

Jedna od novih zvaničnih fotografija budućeg modela Aston Martin Valkyrie najbolje do sada otkriva detalje kokpita ovog sportskog automobila.

Aston Martin je i do sada bio škrt sa fotografijama modela Valkyrie, pa je nastavio sa tom tradicijom. Ovog puta britanski proizvođač objavio je svega tri nove zvanične fotografije od kojih se na jednoj vide detalji iz vozačke kabine.

U kokpitu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preovlađuju materijali od ugljeničnih vlakana i alkantare, a kao i na bolidima Formule 1 u upravljaču su integrisane sve komande i podaci koje su vozaču potrebni tokom trke.

Pored displeja u sredini upravljača, koji omogućava što manje skretanje pogleda vozača sa staze, na komandnoj tabli nalaze se još dva ekrana. Jedan je na centralnoj konzoli, dok je drugi u desnom gornjem uglu kokpita.

Aston Martin Valkyrie je hiperautomobil koji u sebi kombinuje aerodinamiku i malu masu bolida Formule 1, sa najmoćnijim atmosferskim V12 motorom na svetu, 6.5 litarskim Cosworth agregatom sa 1.146 ks.

Pogonska jedinica opremljena je KERS sistemom za rekuperaciju kinetičke energije, kojim se postižu još bolje performanse pogonskog sistema, a koji je delo hrvatske kompanije Rimac.

Aston Martin se nada da će se prototip modela Valkyrie naći na putevima pre kraja ove godine, radi testiranja. U planu je ograničena serija od svega 150 automobila, po ceni od 3,2 miliona dolara po primerku, a nije neko iznenađenje da su sva vozila unapred rasprodata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.