SPREMILI NOVU ZVER: Aston Martin Vantage Roadster, uživajte

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2020, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMILI NOVU ZVER: Aston Martin Vantage Roadster, uživajte

Izgleda opasno...

Novi Aston Martin sa otvorenim krovom zablistaće u punom sjaju u martu, na Sajmu automobila u Ženevi.

New @astonmartin Vantage Roadster revealed with the fastest-folding roof of any convertible https://t.co/GwjAIxghuz pic.twitter.com/OJKnIRlQSE

— Autocar (@autocar) February 12, 2020

Vantage Roadster stiže par godina posle kupe verzije. Automobil ima sklopivi platneni krov koji se spušta za svega 6,7 s, kada vozilo miruje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili za 6,8 s u vožnji, pri čemu brzina ne sme da pređe 50 km/h.

Proizvođač se pohvalio da ga to čini automobilom sa najbrže sklopivim automatskim platnenim krovom u auto-industriji.

Zahvaljujući lakim komponentama koje čine mehanizam pokretnog krova, Vantage Roadster je teži svega 60-ak kg od modela sa čvrstim krovom. Za pogon je upotrebljen isti 4.0 V8 twin-turbo motor koji pokreće i Vantage Coupe.

Reč je o AMG-ovoj mašini snage 510 KS, dok je maksimalni obrtni moment 685 Nm.

Motor je uparen za 8-brzinskim ZF automatikom koji šalje snagu na zadnje točkove automobila, a Vantage Roadster ubrzava 0-96 km/h (0-60 milja na sat) za svega 3,7 s, što je samo za 0,2 s sporije u poređenju sa Coupe varijantom.

Maksimalna brzina je 306 km/h.
Pogledaj vesti o: Aston Martin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.