DVE GODINE SU GA PRAVILI: Aston Martin predstavio NAJBOLJI motor U ISTORIJI! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVE GODINE SU GA PRAVILI: Aston Martin predstavio NAJBOLJI motor U ISTORIJI! (VIDEO)

Ovo je čudo.

Više od dve godine Aston Martin i Cosworth rade na razvoju novog motora, koji su mnogi već sada proglasili čudom tehnike, pa i najboljim motorom s unutrašnjim sagorevanjem u istoriji.

JEZIVA SAOBRAĆAJKA U RUSIJI: Kamion buknuo u plamenu, a evo šta se dogodilo vozaču (VIDEO)

A brojevi, bolje rečeno performanse, zaista su impresivne. 6.5-litreni V12 motor je, kao što je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poznato, atmosferac, ali zato daje neverovatnu snagu. Verovatno najbolji svetski tim je uspeo iz takvog koncepta da izvuče 1013 KS i 740 Nm i pri tom osigura trajnost motora. A za sve im je trebalo nešto više od 200 kg, tačnije 206 kg vrhunskih materijala, što je nivo V10 motora u bolidu F1.

A Aston Martin tu ne staje. Maksimalni moment motor daje na 7000 o/min, maksimum snage na 10.500 o/min, a vrti se sve do 11.100 o/min. I ne traži veliki servis pre nego što odradi 100.000 km.

I na kraju, spomenimo kako će motor dobiti tzv. KERS sistem i imati hibridni potpis. Sinergijski efekat sa sistemom koji potpisuje Rimac trebalo bi da bude oko 1145 KS. Brojke na ovom najavnom videu se dugo vrte, a iznos se penje na 2900. Nestvarno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.